«Σφυροκόπημα» και από τη Deutsche Welle κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Σκάνδαλο χωρίς διαλεύκανση»;

«Σφυροκόπημα» και από τη Deutsche Welle κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη – «Σκάνδαλο χωρίς διαλεύκανση»;

Δεν έχουν τέλος οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για το «ελληνικό Watergate», με τον διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συνεχίζεται δίχως τέλος. Την Παρασκευή, η Deutsche Welle ανάρτησε αιχμηρό άρθρο για το σκάνδαλο των υποκλοπών με τίτλο «Ελλάδα: Σκάνδαλο χωρίς διαλεύκανση;».

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερες αναταράξεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση φαίνεται να καθυστερεί την διαλεύκανσή του. Κατηγορεί ξένες χώρες και επιτίθεται σε επικριτικούς δημοσιογράφους», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κάκη Μπαλή στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

Παράλληλα, επισημαίνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για συγκάλυψη του σκανδάλου, αλλά και οι επιθέσεις κατά ΜΜΕ όπως στο Politico για το ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη. «Μόνο στην Washington Post δεν τόλμησαν να επιτεθούν μέχρι στιγμής «κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση» -αν και αυτό το έντυπο ήταν που έγραψε για το «ελληνικό Watergate», αναφέρει η ανταποκρίτρια.

«Τώρα ξεκινά η επίσημη διερεύνηση της υπόθεσης -αλλά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται τουλάχιστον να καθυστερεί τη διαδικασία, αν δεν επιδιώκει να την εμποδίσει», αναφέρει η Deutsche Welle, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα της υπόθεσης. «Γιατί υποκλέπτονταν οι συνομιλίες του Ανδρουλάκη; Αποτελεί ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης απειλή για την Εθνική Ασφάλεια;», σημειώνοντας μάλιστα για τους βουλευτές της ΝΔ ότι «πολιτική τους βούληση για διαλεύκανση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη».

Από την κριτική της Κικής Μπάλη δεν «ξέφυγε» και η διόλου τιμητική 108η θέση που λαμβάνει η Ελλάδα επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη στον δείκτη Ελευθερίας του Τύπου.  «Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρέσουν ιδιαίτερα τέτοιου είδους έρευνες. Και δεν της αρέσει ακόμη περισσότερο η κριτική δημοσιογραφία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα κατέληξε στην όχι ιδιαίτερα τιμητική 108η θέση στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter