Σγουρίδης: Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Σγουρίδης: Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

«Αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση γιατί η προγραμματική συμφωνία την οποία κάναμε έχει συγκεκριμένους στόχους, να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ωστόσο -μιλώντας στον Realfm 97,8 – διευκρίνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν, στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή, πρόταση για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

«Η λέξη Μακεδονία περιλαμβάνει , συμπυκνώνει όλον τον αλυτρωτισμό. Με τη λέξη Μακεδονία, υπάρχει μακεδονικό έθνος, υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Κι ενώ θέλουμε την ισορροπία στα Βαλκάνια, μετά από λίγο καιρό αυτή η ισορροπία θα αλλάξει» είπε ο κ. Σγουρίδης.

Ερωτηθείς τι θα πράξει ο Πάνος Καμμένος, εάν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και εκείνος, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγκαστεί να υπερψηφίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με σύνθετη ονομασία, είπε: «Ας φτάσουμε σε αυτό το σημείο και βλέπουμε. Δεν πρόκειται να γίνουν τα πράγματα έτσι διότι ούτε το κράτος των Σκοπίων θα αποδεχθεί μια λύση την οποία προτείνει ο Νίμιτς, αλλά ούτε και η βουλή μπορεί να αποδεχθεί μια λύση που είναι σαλαμοποιημένη».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter