Σηκώνει το γάντι το ΚΙΝΑΛ: Ραντεβού στην Ολομέλεια «για να θυμηθούμε ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια»

Σηκώνει το γάντι το ΚΙΝΑΛ: Ραντεβού στην Ολομέλεια «για να θυμηθούμε ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια»

Συνέχεια δίνει το ΚΙΝΑΛ στην κόντρα που ξέσπασε χθες μεταξύ του Χρήστου Σταϊκούρα και του Μιχάλη Κατρίνη με φόντο την «πατρότητα» της πολιτικής ευθύνης για την είσοδο της χώρας στη μνημονιακή περιπέτεια.

«Αυτά θα τα πούμε στην Ολομέλεια…» προανήγγειλε ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση του νέου πτωχευτικού κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Την εποχή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν άσπονδοι πολιτικοί εχθροί θύμισε η αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, με τον Χρ. Σταϊκούρα να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την παράταξη με την οποία το κόμμα του συγκυβέρνησε την περίοδο 2012 – 2014. «Εμείς δεν είμαστε ΚΙΝΑΛ…» σχολίασε δις και πρόσθεσε: «Στα μνημόνια τα οποία έχουμε, εσείς μας βάλατε!».

Σήμερα, Τρίτη, ο Μ. Κατρίνη δεν άφησε ασχολίαστες τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009) και τον «αντιμνημονιακό οίστρο των Ζαππείων το 2010», ενώ προανήγγειλε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί εκτενώς στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

«Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τον ισχυρισμό της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έριξε την οικονομία στα βράχια, ο υπουργός κατέληξε μετά από έναν έντονο διάλογο να πει ότι το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στα μνημόνια το 2010» υπενθύμισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και παρατήρησε πως «αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η ΝΔ, πρώτον, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο έστω και μετά από 10 χρόνια, δεύτερον, θυμάται τον αντιμνημονιακό οίστρο των Ζαππείων το 2010 και πού οδήγησε αυτή η κατάσταση και το επαναφέρει τώρα υιοθετώντας και επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς ρητορική».

Κατά τον κ. Κατρίνη, πιο ενδιαφέρον κρίνεται ότι αυτά τα επιχειρήματα επανέρχονται από τη ΝΔ μετά από 10 χρόνια κι ας «έχουν -ειδικά τα πρόσωπα που το είπαν- θητεύσει σε καίριες θέσεις, στο υπουργείο Οικονομικών, και έχοντας υπηρετήσει συγκεκριμένες δύσκολες επιλογές». «Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός θυμάται ποια κυβέρνηση έριξε την οικονομία στα βράχια το 2004 – 2009 για να αναγκαστεί -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ να βάλει τη χώρα στα μνημόνια το 2010», ήταν το πρώτο «καρφί» του ειδικού αγορητή του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος συνέχισε σε αντίστοιχο ύφος:

«Κι αν δεν θυμάται, θα του πω ότι είναι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή στην οποία είμαι σίγουρος ότι είχε προνομιακή ενημέρωση, αλλά επειδή άνοιξε αυτήν την κουβέντα μας έδωσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Ολομέλεια να θυμηθούμε όλοι μαζί πώς έφτασε η οικονομία της χώρας στα βράχια το 2010 για να βάλει το ΠΑΣΟΚ τη χώρα στα μνημόνια όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, αναπληρωτής υπουργός οικονομικών 2012 – 2015 και σημερινός υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αυτά θα τα πούμε στην Ολομέλεια…».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter