Σήμα κινδύνου για μετανάστες εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ με πυρά κατά Μηταράκη

Σήμα κινδύνου για μετανάστες εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ με πυρά κατά Μηταράκη

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Χαριλάου Τρικούπη για ολιγωρία και για ανεπαρκή μέτρα προστασίας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. 

Μάλιστα, το Κίνημα Αλλαγής εκφράσει τη δυσφορία του προς την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη για τον στρεβλό χειρισμό του ζητήματος. Όμως δεν περιορίζεται σε αυτό. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι το κενό στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων που είναι εμφανές στις δομές μεταναστών/προσφύγων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, με τραγικές συνέπειες.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν από την Χαριλάου Τρικούπη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δεν έχει σταματήσει να καλεί στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων προστασίας για ευάλωτες ομάδες όπως πρόσφυγες, μεταναστες, ρομά.

Η κριτική που ασκεί το ΚΙΝΑΛ έχει οξυνθεί μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε δομές μεταναστών στην Ριτσώνα και στη Μαλακάσα, ενώ πλέον λαμβάνει τη μορφή σήματος για συναγερμό προς τους αρμόδιους, με επίκεντρο τις εξελίξεις με τα εκατόν πενήντα κρούσματα Covid-19 σε ξενοδοχείο της Αργολίδας όπου διαμένουν 500 μετανάστες και πρόσφυγες .

Είναι ενδεικτικό ότι το μεσημέρι της Τρίτης (21.4.2020), η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με σχόλιο δια του Γραφείου Τύπου, αναφέρει ότι «τα μέτρα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις δομές αρμοδιότητας του, είναι ανεπαρκή και ως εκ τούτου επικίνδυνα».

Μάλιστα, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί ενώ το Κίνημα Αλλαγής είχε προειδοποιήσει, δεν εισακούστηκε και σημειώνει ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει κενό στην εφαρμογή των μέτρων για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από την Κυβέρνηση».

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει δηκτικά για τη στάση των αρμοδίων ότι απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες «για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα, χωρίς εξαιρέσεις». Κατά το ΚΙΝΑΛ οι πρωτοβουλίες πρέπει αφορούν δράσεις που θα διασφαλίζουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, την διενέργεια τεστ, την παροχή υγειονομικού υλικού και την αυξημένη υγειονομική επιτήρηση. Κι αυτό, σε συνδυασμό όμως επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, «με άμεση και οργανωμένη αποσυμφόρηση όπου είναι αναγκαίο. Πριν να είναι αργά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter