Σημαίες, συνθήματα και “Χριστός Ανέστη” στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (Videos – Photos)

Σημαίες, συνθήματα και “Χριστός Ανέστη” στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (Videos – Photos)

Κηδεύτηκε σήμερα ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του κατοικία. 

Περίπου 2.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην τελετή κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγεί» και «Αθάνατος».  Παράλληλα έψαλαν αρκετές φορές τον εθνικό ύμνο ενώ δεν έλειψε και το “Χριστός Ανέστη”.

Η σορός του -μετά από «περιπέτειες» πολλών ημερών- έφτασε χθες στο χωριό τυλιγμένη στην ελληνική σημαία ενώ στο τάφο μέσα υπήρχε επίσης μια ελληνική σημαία.  

Τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από τον δήμο Δρόπολης.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ το κλίμα στους Βουλιαράτες ήταν τεταμένο από το πρωί.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ήταν εξονυχιστικοί ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση της Αλβανικής Αστυνομίας στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν προσαχθεί πέντε άτομα που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Κων. Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Σημειώνεται ότι το πρωί είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Νωρίτερα, η οικογένεια του 35χρονου είχε ζητήσει να σεβαστούν όλοι τη στιγμή και να μην υπάρξουν εντάσεις.
















Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter