Σημαντικές εξαγγελίες Τσίπρα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής

Εκπλήξεις για τις μεσαίες και μικρομεσαίες τάξεις αναμένεται να κρύβουν οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την τετραετία μετά τις εθνικές εκλογές με συγκεκριμένες προτάσεις για τη στοχευμένη μείωση των φορολογικών βαρών των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και νέα αναπτυξιακά μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματική αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας

Το πρόγραμμα το οποίο επεξεργάστηκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης είναι δομημένο σε τέσσερις πυλώνες, οικονομία, κοινωνικό κράτος, περιβάλλον, νεολαία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλήρως κοστολογημένα και σε καμία περίπτωση δεν θέτει εν αμφιβόλω το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Την ίδια ώρα η κατάργηση του νόμου 4472/2017 για την μείωση του αφορολόγητου, αφήνει «ανοιχτή» τη συζήτηση για τα λεγόμενα αντίμετρα που περιλαμβάνονταν στον εν λόγο νόμο όπως η μείωση του κατώτερου συντελεστή φορολογίας των φυσικών προσώπων από το 22 στο 20% και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 € και μείωσή της από 30 έως 65000 €.

Η κατάργηση των αντίμετρων από 1/01/2020 πλήττει όσους ασκούν ατομική επιχείρηση με δεδομένο ότι φορολογούνται από το πρώτο ευρώ γι αυτό και παραμένει ανοιχτή η συζήτηση για το αν σήμερα ο πρωθυπουργός ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα ή πολύ περισσότερο εξαγγείλει κάτι συγκεκριμένο προς την κατεύθυνση αυτή. Τις προηγούμενες πάντως ημέρες από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκπέμπονταν το μήνυμα ότι τα «αντίμετρα» θα ισχύσουν κανονικά.

Μεγάλη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στο θέμα των προσλήψεων στα σχολεία όπου μετά την προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για το 2019, η νέα προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες.

Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021–2022. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη της δηλώνουν ότι θα καταργήσουν τον κανόνα για κάθε μία αποχώρηση να γίνεται μία πρόσληψη στο δημόσιο και θα επανέλθουν στον κανόνα ένα προς πέντε. Κάτι τέτοιο όμως θα ακύρωνε στην πράξη τις ως άνω προσλήψεις.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα το απόγευμα Τσίπρας σε Παυλόπουλο για διάλυση βουλής και εκλογές

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.