Σήμερα η απόφαση για τον βιασμό και τη δολοφονία Τοπαλούδη – «Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της», λέει ο πατέρας της Ελένης

Σήμερα η απόφαση για τον βιασμό και τη δολοφονία Τοπαλούδη – «Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της», λέει ο πατέρας της Ελένης

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελενης Τοπαλούδη. Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Μαρία Χρυσού, θα ανακοινώσει την ετυμηγορία στην οποία θα έχουν καταλήξει οι τέσσερις ένορκοι και οι τρεις τακτικοί δικαστές.

Χθες, Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Τον λόγο όμως έλαβε και η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα,η οποία μετά την ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αλλά και πλήρως τεκμηριωμένη νομικά, αγόρευση της ,προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων καθώς αποστράφηκε την υπερασπιστική τακτική των δύο κατηγορουμένων που όπως είπε δεν μετάνιωσαν ποτέ για τα φρικτά εγκλήματα τους σε βάρος του 19χρονου κοριτσιού.

Στην δευτερολογία της η εισαγγελέας απαντώντας στην επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ με την οποία ζητούσε τον πειθαρχικό της έλεγχο λόγω των όσων υποστήριξε για τους δικηγόρους, είπε ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός της πρωινής εφόδου στην αίθουσα του δικαστηρίου, δικηγόρου μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ, που προκάλεσε και προσωρινή διακοπή της δίκης

«Τα πράγματα έχουν οξυνθεί αδικαιολόγητα και έχουμε παρεμβάσεις πολιτικές χωρίς κανένα λόγο. Για μένα, κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη, ποτέ. Έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ ο κ. υπουργός – που είναι μάλιστα και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου- και να μην εκφραστεί πάνω στο θέμα. Έρχονται και κάνουν κριτική τώρα που περιμένουμε την απόφαση. Δεν επηρεάζονται οι δικαστές; Δεν επηρεάζονται οι ένορκοι, όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Από που του βγήκε αυτό και δεν το ανακαλεί; Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αφήσουν τους δικαστές να βγάλουν σήμερα ανεπηρέαστοι την απόφαση», είπε σε έντονο ύφος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο θείος της Ελένης Τοπαλούδη και δικηγόρος της υπόθεσης Ε. Γκιουγκής, αναφερόμενος στην απαράδεκτη δήλωση που έκανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραλληλίζει με θεατρική παράσταση την αγόρευση της εισαγγελέα, σχολιάζοντας ότι «τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή».

Διαβάστε επίσης: Αμηχανία από Μαξίμου και κάλυψη στον Άκη Σκέρτσο

«Περιμένουμε δικαίωση κατ’ επέκταση, όχι μόνο για εμάς σαν οικογένεια και γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά δικαίωση και για την ελληνική κοινωνία και μην θεωρήσουν κάποιοι ότι εκεί μέσα γίνεται λαϊκό δικαστήριο, δεν γίνεται λαϊκό δικαστήριο. Εκπροσωπούμε τον κάθε γονιό που στέλνει το παιδί του να σπουδάσει με χαρά και το παίρνει πίσω παραμορφωμένο οικτρά, βασανισμένο οικτρά και βιασμένο. Άκουσα χθες το βράδυ δηλώσεις διάφορων κομματικών στελεχών. Πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να παίζουν παιχνιδάκια στη μνήμη της κόρης μας» είπε σε ανάλογο ύφος ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης και σημείωσε αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτογιάννη πως «είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια». Σχολιάζοντας τη συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέα, είπε πως «η εισαγγελέας μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

Ο Γ. Τοπαλούδης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες που έχει για το σημερινό αποτέλεσμα είπε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά του «απλού πολίτη» Σκέρτσου: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει»

Σήμερα το μεσημέρι υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών. Η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή», ζητά από τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις 11:30 με σύνθημα «Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη»:

«Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται η απόφαση για το βιασμό, βασανισμό και γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η Καμία Ανοχή καλεί σε συγκέντρωση, στις 11:30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών στην Αλεξάνδρας. Ποτέ δεν θα ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη. Δεν θα αντεχτούμε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη των κατηγορουμένων. Και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να σβήσουμε από την ιστορία όλες τις λέξεις που μας πλήγωσαν, κακοποίηση, βιασμός, γυναικοκτονία, σεξισμός, πατριαρχία, καταπίεση, εκμετάλλευση. Δεν είμαστε υστερικές. Είμαστε ιστορικές. Ιστορία ερχόμαστε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter