Σήμερα η απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Σήμερα η απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Σήμερα είναι η ημέρα που τελικά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μία μέρα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσουν τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου τις αποφάσεις τους για την τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Τα τρία δικαστήρια αναμένεται να εκφωνήσουν τις ισάριθμες αποφάσεις τους για την τύχη των ανδρών, αν δηλαδή θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία προκειμένου να δικαστούν. Πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μία εκ των συνθέσεων να μην έχει ακόμη καταλήξει σε απόφαση, με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα διακοπή. Αν πάντως υπάρξει απόφαση, τα ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου φέρουν την αρμοδιότητα δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και δεν αναμένεται να υπάρξει άλλη συζήτηση από ελληνικό τουλάχιστον δικαστήριο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ξεκαθαρίσει ότι “η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ως Εφετείο του Αρείου Πάγου” και ότι “θα σεβαστεί την απόφαση”.

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει δικαστής ο οποίος θα ταχθεί υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων τη στιγμή μάλιστα που έχουν προηγηθεί οι εισηγήσεις τριών αντεισαγγελέων, της Βασιλικής Θεοδώρου, του Χαράλαμπου Βουρλιώτη και του Νίκου Παντελή, οι οποίοι θεμελιωμένα τάχθηκαν υπέρ της μη έκδοσης.

Ο κ. Παξινός θέτει τα εξής ερωτήματα:

Ποίοι δικαστές θα χρεωθούν την έκδοση ερχόμενοι σε πλήρη δυσαρμονία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το κράτος δικαίου που τάχθηκαν να υπηρετούν;Υπάρχουν στην Ελλάδα δικαστές που θ’ αψηφήσουν την πολιτική σκοπιμότητα και θα δικάσουν με βάση τις κείμενες διατάξεις και τις διεθνείς συνθήκες ή θα παραδώσουν στον Σουλτάνο, «πεσκέσι», τα κεφάλια των ΙΚΕΤΩΝ, που είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, αλλά θα υποστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter