Σήμερα η δικαστική απόφαση για Τσοχατζόπουλο και τους 16

Σήμερα η δικαστική απόφαση για Τσοχατζόπουλο και τους 16

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των “δώρων” που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός ‘Αμυνας, ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR M1.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας εκδίκασης της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τις “χρυσές μίζες” που καταλογίζεται ότι δόθηκαν, προκειμένου να επιλεγούν και να αγοραστούν τα επίμαχα όπλα.

Σε πρώτο βαθμό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά παραπεμφθέντες 19 κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, πρώην υπουργός, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ‘Αμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που είχε επιβάλει το δικαστήριο ήταν οι εξής:

‘Ακης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,

Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη,

Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη,

Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη,

Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη,

Αρετή Τσοχατζοπούλου ποινή 12 έτη

Βίκυ Σταμάτη 12 έτη,

Γιάννης Σμπώκος 16 έτη,

Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα 10 έτη,

Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη,

Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη,

Οράτιος Μελάς 10 έτη,

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη,

Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη,

Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη,

Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη,

Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter