Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν στο Παρίσι

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν στο Παρίσι

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά από τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία)..

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, αλλά και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. Ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται κατά πληροφορίες να βρίσκονται εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως, μεταξύ άλλων, της IBM, HSBC France, L’OREAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλές άλλες.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας βραβεύτηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων  με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες.

«Σήμερα, στο πρόσωπό μου βραβεύετε έναν ολόκληρο λαό. Και, εξ’ ονόματός του, παραλαμβάνω το βραβείο σας και σας ευχαριστώ. Γιατί στον ελληνικό λαό ανήκει.

»Σ’ ένα λαό που στο διάβα της ιστορίας έχει γράψει τη δέσμευσή του για την Ευρώπη με το αίμα του, το σθένος του και με τις δυσανάλογες θυσίες του. Ιδιαίτερα στην επταετία της πιο σκληρής λιτότητας που έχει υποστεί ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία χρόνια», ανέφερε κατά την βράβευσ’η του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter