Σήμερα οι επιστολές Παπαδημούλη σε Γιούνκερ, Τουσκ και Ταβιάνι για το “Μακελειό”

Σήμερα οι επιστολές Παπαδημούλη σε Γιούνκερ, Τουσκ και Ταβιάνι για το “Μακελειό”

Με επιστολές στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταβιάνι διεθνοποιεί σήμερα το προκλητικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η φασιστική χυδαιότητα του «Μακελειού», είναι ντροπή για τη δημοκρατία και την Ελλάδα» δηλώνει μάλιστα στο news24/7 ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ τονίζει: «Γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με όλα τα νόμιμα δυνατά μέσα: ποινικά από τη Δικαιοσύνη, με μηνύσεις και κυρίως αγωγές. Πολιτικά, με την απόλυτη καταδίκη, από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Κοινωνικά, με την περιθωριοποίηση και απομόνωση της ρητορείας μίσους. Δημοσιογραφικά, από την ΕΣΗΕΑ και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η σιωπή ή και η ανοχή, απέναντι στην εμετικά ακροδεξιά συκοφαντία την αποθρασύνει».

Εν τω μεταξύ το θέμα απασχολεί και την δικαιοσύνη μετά την επικοινωνία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου-Βασιλοπούλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού, «η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της υφυπουργού είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

«Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ' έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα θέση στο δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά: το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τονίζει: «Η σιωπή της αντιπολίτευσης απέναντι σε φαινόμενα εκχυδαϊσμού του δημόσιου λόγου, με σεξιστικά πρωτοσέλιδα όπως το πρόσφατο, δεν είναι απλώς εκκωφαντικά ηχηρή. Είναι αποκαλυπτική του ήθους και του τρόπου που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Δημοκρατίας (…) Είναι δημοκρατικό χρέος όλων μας να παρακολουθήσουμε στενά την ορθή εφαρμογή του νόμου και να επιμείνουμε στην επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων, έτσι ώστε τέτοιου είδους έντυπα να μη ρυπαίνουν το τοπίο των ΜΜΕ της χώρας μας» .

Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ στο θέμα αναφέρθηκαν και πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα: Μήνυμα Παπαδημούλη με πολλούς αποδέκτες: «Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!»

Πηγή: news24/7

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter