Σημερινό fake news: Μια «χθεσινή» φωτογραφία δέκα ετών από τα Εξάρχεια!

Σημερινό fake news: Μια «χθεσινή» φωτογραφία δέκα ετών από τα Εξάρχεια!

Άγνωστο τι εξυπηρετούν αυτές οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται ως χθεσινές αλλά τραβήχτηκαν δέκα χρόνια πριν! Δηλαδή, αν είναι από τσαπατσουλιά και άγνοια ή αν επιθυμούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αν πρόκειται για προπαγάνδα για να στηρίξουν μικροκομματικές πολιτικές.

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων και παρουσιάζεται ως «χθεσινές καταστροφές στα Εξάρχεια» διαψεύδεται από τον Έλληνα φωτορεπόρτερ, Γιάννη Κέμμο, ο οποίος λέει πως είχε τραβήξει ανάλογη από άλλη οπτική γωνία στα επεισόδια του 2008 αλλά και από τον Αύγουστο Κορτώ που αναγνωρίζει το καμένο προ δεκαετίας αυτοκίνητο φίλης του!

Αναλυτικά, η ανάρτηση του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου:

«Σήμερα δεν ξέρω ποιος την ανακάλυψε και τι σκοπούς εξυπηρετεί, κυκλοφορεί αυτή εδώ η φωτογραφία από τα Εξάρχεια υποστηρίζοντας ότι είναι από τα χθεσινά επεισόδια. Λοιπόν αν το κάνετε από λάθος, απλά να είστε πιο προσεκτικοί.

Αν το κάνετε επίτηδες σοβαρευτείτε λίγο. Η φωτογραφία είναι από το 2008. Πως το ξέρω; Έχω τραβήξει την ίδια από άλλη γωνία δέκα χρόνια πριν. Και η προπαγάνδα θέλει τρόπο και έχει όρια».

https://www.facebook.com/john.kemmos/posts/10156751408183286

Ανάλογη είναι η ανάρτηση στο Facebook και του Αύγουστου Κορτώ.

Όπως αναφέρει η φωτογραφία είναι από τα Εξάρχεια, αλλά οι καταστροφές είναι προ μιας δεκαετίας… στη διάρκεια των επεισοδίων του 2008. 

«Κι εκεί που πας να βρεις το δίκιο σου, το χάνεις», σημειώνει στο τέλος!

Διαβάστε τι γράφει στην ανάρτηση:

«To ότι τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά εξακολουθητικά παραμελημένη απ’ την πολιτεία, ουδείς το αμφισβητεί (λ.χ., δοκίμασε να καλέσεις την πυροσβεστική στη Στουρνάρη, κι έλα να μου πεις αν έρθει).

Το ότι τα Εξάρχεια είναι μόνιμος – μαρτυρικός – τόπος επεισοδίων, επίσης ουδείς το αμφισβητεί. Αναρχικές καταβολές, ιστορία καταλήψεων, δολοφονίες (Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος), όλα συντείνουν στο εθιμικό πλέον ξεσπάθωμα πέριξ της πλατείας – με άλλοτε άλλου βαθμού απάθεια εκ μέρους του κράτους.

Ωστόσο, τα Εξάρχεια είναι και πρόσφορο έδαφος μυθοποίησης και παραπληροφόρησης. Πάρτε για παράδειγμα την φωτογραφία αυτή, που κυκλοφορεί ευρέως ως εικόνα προκληθείσα κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Ο δρόμος όντως βρίσκεται στα Εξάρχεια – συγκεκριμένα, είναι η οδός Τζωρτζ. Και το πρώτο απανθρακωμένο όχημα στο δεξί πεζοδρόμιο τυχαίνει να ανήκει στην αγαπημένη μου φίλη Β.

Μόνο που το αμάξι της κάηκε προ δεκαετίας – στη διάρκεια των επεισοδίων του Δεκέμβρη του ’08, απ’ όπου προέρχεται κι η εν λόγω φωτογραφία.

(Κι εκεί που πας να βρεις το δίκιο σου, το χάνεις).»

https://www.facebook.com/575779951/posts/10156068039584952/

To ότι τα Εξάρχεια είναι μια γειτονιά εξακολουθητικά παραμελημένη απ' την πολιτεία, ουδείς το αμφισβητεί (λ.χ., δοκίμασε…

Gepostet von Auguste Corteau am Freitag, 7. Dezember 2018

Και για του λόγου το αληθές, αρκεί μια έρευνα μέσω google για να δεις πως η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο του 2008!!!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter