Σημίτης: Έλεγε σαχλαμάρες ο Παπανδρέου για το πρώτο μνημόνιο

Το πρώτο μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος λέει ο Κώστας Σημίτης αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Κώστας Σημίτης χρεώνει στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλλειψη σχεδίου, ότι δεν φρόντισε να κάνει έναν έγκαιρο, σοβαρό σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, ο Κώστας Σημίτης ανέφερε: «Πιστεύω ότι το πρώτο μνημόνιο, υπό την εξαιρετικά αυστηρή μορφή που είχε, δεν ήταν μονόδρομος. Εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έκανε τότε, ήταν ένας έγκαιρος σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Η Ελλάδα «είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει ρευστοποιήσιμη περιουσία 50 δισεκατομμυρίων, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί» ανέφερε ο Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας πως: «Ο αριθμός ήταν τελείως φανταστικός. Δεν ανταποκρινόταν σε καμιά πραγματικότητα. Όταν είσαι στον βαθμό αυτό ανέτοιμος και λες τέτοιες σαχλαμάρες, το μνημόνιο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, «μια σοβαρή πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να δείξει έναν άλλο δρόμο, δηλαδή να κάνει μία καλύτερη συμφωνία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.