Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πόσο απεχθάνεται τον καλλιτεχνικό κόσμο

Σία Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει πόσο απεχθάνεται τον καλλιτεχνικό κόσμο

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου χαρακτηρίζει «τροπολογία-φάρσα» την νομοθετική ρύθμιση η οποία καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και εξαιρεί από το Προεδρικό Διάταγμα (το οποίο υπενθυμίζεται ότι εξισώνει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου) μόνο το καλλιτεχνικό προσωπικό των ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης: Στο και… πέντε ομάδες εργασίας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, λίγο πριν την μεγάλη απεργία

Η ίδια τονίζει ότι «η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα πόσο βαθιά απεχθάνεται τον καλλιτεχνικό κόσμο» και συνεχίζει λέγοντας ότι «παίζει χωρίς καμιά αιδώ ένα ξεδιάντροπο πολιτικό παιχνίδι που βασίζεται στον αποπροσανατολισμό και το ανατολίτικο παζάρι και φέρνει μια δήθεν διορθωτική τροπολογία που δίνει την χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια του κόσμου του Σύγχρονου Πολιτισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με μια τροπολογία-φάρσα, χειρότερη και από το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα, η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα πόσο βαθιά απεχθάνεται τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Παίζει χωρίς καμιά αιδώ ένα ξεδιάντροπο πολιτικό παιχνίδι που βασίζεται στον αποπροσανατολισμό και το ανατολίτικο παζάρι και φέρνει μια δήθεν διορθωτική τροπολογία που δίνει την χαριστική βολή στην αξιοπρέπεια του κόσμου του Σύγχρονου Πολιτισμού.

Γιατί δεν αποσύρει το ΠΔ; Γιατί δεν λύνει κανένα πρόβλημα από αυτά που έχει θέσει όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος; Γιατί δεν μας λέει τι θα γίνει με τους απόφοιτους πριν το 2003 που ήταν ΤΕ πριν το ΠΔ; Τι θα γίνει για τους ηθοποιούς, τους χορευτές και τους κινηματογραφιστές που εργάζονται σε καλλιτεχνικές σχολές, εργαστήρια κ.λπ; Γιατί εμπαίζει καλλιτέχνες και δημιουργούς;

Με βερμπαλισμούς και μακροσκελείς αναρτήσεις ο Πρωθυπουργός μας υποσχόταν από την Ιαπωνία, μια μετεκλογική φαντασμαγορία, αν τον ψηφίσουμε και τώρα με μια κίνηση πανικού μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις και στη γενναία στάση του καλλιτεχνικού κόσμου, επιχειρεί να κάνει μια απίστευτη αναδίπλωση, με μια νομοθετική ρύθμιση έκτρωμα.

Ο κόσμος του Πολιτισμού έχει κατεβεί στο δρόμο κύριε Πρωθυπουργέ και εμείς σεβόμαστε τα δίκαια αιτήματα του. Τίποτα λιγότερο από το να αποσύρετε το Προεδρικό Διάταγμα!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter