Σία Αναγνωστοπούλου – Κώστας Μάρκου: Καταστροφικός ο αποκλεισμός 40.000 υποψηφίων

Σία Αναγνωστοπούλου – Κώστας Μάρκου: Καταστροφικός ο αποκλεισμός 40.000 υποψηφίων

Η έξοδος 40.000 και πλέον υποψηφίων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτελεί πραγματική καταστροφή, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου. Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν τα εξής:

Πάνω από 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, «απεγκλωβίστηκαν» από την βάσανο των ελληνικών Πανεπιστημίων, χάρη στις ιδεοληπτικές εμμονές της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Και εδώ αρχίζει η καταστροφή. Χιλιάδες θέσεις εισακτέων που δεν θα καλυφθούν εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), θα συρρικνώσουν και θα σβήσουν από τον χάρτη περίπου 40-60 τμήματα των περιφερειακών Πανεπιστημίων. Αποψιλώνεται η Αρχιτεκτονική Πάτρας, το τμήμα Γεωλογίας, όπως και πολλά άλλα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ούτε ένας εισακτέος από Γενικό Λύκειο στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης!

Οι ίδιοι αυτοί πίνακες των βάσεων, οι πίνακες της ντροπής, η ΕΒΕ ως άλλη διαδικασία φυσικής επιλογής, θέτουν το μείζον πολιτικό ζητούμενο. Αυτή η κυβέρνηση της εμφύλιας όξυνσης, είναι σαφές πια ότι επιδιώκει την βίαιη αποδιάρθρωση της κοινωνικής κινητικότητας. Είναι ξεκάθαρο πια ότι απενοχοποιεί τις κάθετες ταξικές διακρίσεις και μαζί με τις θέσεις που φρόντισε να χαθούν, χάνεται συνολικά και το βασικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης: η Παιδεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Εξάλλου μια μέρα πριν την ανακοίνωση των βάσεων, η σημειολογική αξία του κυνισμού του Πρωθυπουργού, ο οποίος ταξιδεύει για να «εγκαταστήσει» το παιδί του που ξεκινά σπουδές στο Yale, εμπεριέχει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, για το ποιος είναι ο επικυρίαρχος αυτής της χώρας. Να τσακίσουμε με κάθε τρόπο την αλαζονική διακυβέρνηση τους!

Καλή δύναμη και συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές που ανοίγουν την πόρτα του Πανεπιστημίου. Καλή δύναμη και συγχαρητήρια και σε όλα παιδιά που σε τόσο αντίξοες συνθήκες προσέκρουσαν στην αναλγησία αυτής της κυβέρνησης!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter