Σιδεροθύελλα πάνω απ’ το Φιουμιτσίνο

Σιδεροθύελλα πάνω απ’ το Φιουμιτσίνο

Ένα από τα πιο παράξενα ατυχήματα συνέβη σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν να πέφτουν από τον ουρανό εξαρτήματα από τον κινητήρα αεροσκάφους τύπου Boeing 787, το οποίο είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα με προορισμό το Λος Άντζελες. Μιλώντας ένας απ’ αυτούς στο Euronews ανέφερε, μεταξύ άλλων «δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου σιδεροθύελλα»

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 298 επιβάτες.

Από τα μεταλλικά αντικείμενα μεγέθους από 5 έως 10 εκατοστά, που έπεφταν από ύψος 400 μέτρων, υπέστησαν ζημιές 12 κτήρια και καταστράφηκαν 25 αυτοκίνητα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Το αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία Norwegian, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, επιβεβαιώνεται ότι υπήρχαν τεχνικά προβλήματα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος και τονίζεται ότι «Ερευνούμε το περιστατικό σε συνεργασία με την Aeroporti di Roma και τις ιταλικές αρχές. Εξαιτίας αυτού, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω τις λεπτομέρειες του θέματος».

Ο δήμαρχος του Φιουμιτσίνο, Εστερίνο Μοντίνο, σχολίασε το γεγονός στο Facebook επικρίνοντας τις συμφωνίες που επιτρέπουν πτήσεις, σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένες περιοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter