Σιδηρόδρομος: Εκτός… πλάνου η κυβέρνηση με τη δεύτερη φάση επαναλειτουργίας – Νέες «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη

Σιδηρόδρομος: Εκτός… πλάνου η κυβέρνηση με τη δεύτερη φάση επαναλειτουργίας – Νέες «δεσμεύσεις» Μητσοτάκη

Σε ναυάγιο οδηγούνται τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έναρξη της δεύτερης φάσης επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις.

Κανονικά αύριο Δευτέρα θα έπρεπε να προστεθεί και το δρομολόγιο του Προαστιακού Αθήνα, ΣΚΑ, Κόρινθος, Κιάτο, Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ωστόσο, δεν θα προστεθεί το δρομολόγιο αλλά ούτε και τα τμήματα του υπεραστικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα, για τα οποία είχε παραταθεί η ακινησία τους, δηλαδή τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Δράμα, Αλεξανδρούπολη -Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο σκληραίνουν τη στάση τους και παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ πως μπορεί να λειτουργήσει ασφαλώς το δίκτυο, οι ίδιοι ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του συνόλου του δικτύου.

Έστω και πολύ καθυστερημένα, ο ΟΣΕ δρομολογεί την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου με εργολαβίες για την αποκατάσταση του φωτισμού σε τρεις σήραγγες τόσο στον Πλαταμώνα, στα Τέμπη όσο και σε μία εκ των δύο σηράγγων στο Κιάτο. Επίσης, προχώρησε στη διάθεση 30 φορητών συστημάτων GSM- R ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η επικοινωνία στο δίκτυο. Παρόλα αυτά δεν αλλάζει η εικόνα και θα λειτουργήσουν τα τμήματα του Προαστιακού που ήδη λειτουργούν από την περασμένη Τετάρτη.

Νέες υποσχέσεις Μητσοτάκη

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις διαθέσεις των πολιτών, ισχυρίζεται ότι «…περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες». «Έχουμε δει με επώδυνο -πρόσφατα και με τραγικό- τρόπο ότι δεν κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα κράτος που εκπέμπει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Βελτιωθήκαμε σε καίριους τομείς, όμως έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας» δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Επίσης, κάνει λόγο για δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν και πάλι σταδιακά τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων με αυξημένα μέτρα ασφάλεια και σημειώνει μεταξύ άλλων «ανά πενθήμερο θα προστίθενται επιπλέον γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη πριν από το Πάσχα.

Ταυτόχρονα συγκροτήθηκε και λειτουργεί νέο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και της Hellenic Train για να επιτηρεί καλύτερα τα συστήματα ασφαλείας και να προχωρήσει με πολύ γοργά βήματα η αναβάθμιση όλων των προδιαγραφών ασφαλείας του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ξανακερδίσει ο ελληνικός σιδηρόδρομος την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter