Σιδηρόδρομος: Στο 2026 έστειλε ο Σταϊκούρας την ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης

Σιδηρόδρομος: Στο 2026 έστειλε ο Σταϊκούρας την ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης

Η τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, που η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι υπήρχε στη Λάρισα, ενώ δεν υπήρχε και έγινε το μεγάλο δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, πάει ακόμη πιο πίσω μετά την κακοκαιρία Daniel. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε θα ανοίξει η Εθνική Οδος Αθηνών Θεσσαλονίκης.

O Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ ομολόγησε ότι δεν έχουν τελειώσει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις μετά το δυστύχημα των Τεμπών και πολλά από όσα ήταν έτοιμα καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών παραδέχτηκε ότι «ακόμα και αυτά τα οποία πολύ πρόσφατα βάλαμε και αυτά έχουν πάθει τεράστια ζημιά».

Είπε ότι «θα είχαμε παραδώσει πλήρως μέχρι την άλλη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ηλεκτροδότηση, την ηλεκτροκίνηση ουσιαστικά και σηματοδότηση, σε όλο τον άξονα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη».

«Άρα εκεί, πιθανότατα, στη μορφή που είχαμε τον σιδηρόδρομο μέχρι πριν από 15 μέρες, να επανέλθουμε μετά από αρκετούς μήνες» μεταφέροντας την ημερομηνία που προβλέπεται να έχει η χώρα αξιόπιστο σιδηρόδρομο στο μέλλον.

Τα έργα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2026. «Εχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, έτσι ώστε στα πλαίσια των κανόνων του Ταμείου Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το 2026», είπε.

Ο υπουργός Μεταφορών, απέφυγε να απαντήσει πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. «Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα», δήλωσε κρατώντας όμως επιφυλάξεις. «Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί», συμπλήρωσε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter