Σιδηρόπουλος στο documentonews.gr: Στόχος να συμβάλλω στην προσπάθειά του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σημαντικές αλλαγές σε Ελλάδα και ΕΕ

Σιδηρόπουλος στο documentonews.gr: Στόχος να συμβάλλω στην προσπάθειά του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σημαντικές αλλαγές σε Ελλάδα και ΕΕ

«Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να πετύχει ένα ποσοστό, της τάξης του 20% και πάνω. Συνδυαστικά με το ποσοστό της ΝΔ, που πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πάνω από 30%, θεωρώ ότι είναι η αρχή, που θα οδηγήσει στην μεγάλη ανατροπή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να δημιουργήσει μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση, για να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στην χώρα».

Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, στο documentonews.gr ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλά για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, εξηγεί γιατί αποφάσισε να διεκδικήσει μία έδρα στην Ευρωβουλή, σχολιάζει την επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη και υποστηρίζει πως  ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι το μόνο κόµµα που µπορεί να ανταποκριθεί αξιόπιστα και αποτελεσµατικά στις προκλήσεις της εποχής, σε Ελλάδα και Ευρώπη…».

Το βιογραφικό σου είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πες μας λίγα πράγματα για σένα, για όσους δεν σε γνωρίζουν…

Μένω στην Δυτική Αθήνα. Είμαι Διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής, στιχουργός. Τελείωσα το 4ο Λύκειο Κορυδαλλού. Είμαι απόφοιτος Τμήματος  Βιολογίας ΕΚΠΑ. Βραβεύτηκα από την Ακαδημία Αθηνών το 2005. Έχω κάνει διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας-Θαλάσσιας Βιολογίας (επίσης του ίδιου τμήματος). Τίτλος διδακτορικού: «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας».

Συγγραφικό έργο: Ποιητική συλλογή : «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Μέρος Πρώτο: Οι Εποχές άλλαξαν», 2018. Πρώτο επιστημονικό βιβλίο «Η διαχρονική διαφοροποίηση της Πανίδας της Ελλάδας»,ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, 2023.  Μέλος του MDA Hellas.

Ζωγραφίζω με την βοήθεια Η/Υ. Συμμετοχή στο ARΤ Θεσσαλονίκη, 2016. Έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU & NEW AGE, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,2018. Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις της γκαλερί ART WAY,2023-2024.

Υπάρχουν πολλά θέματα με τα οποία θα ήθελα να ασχοληθώ αν εκλεγώ, ιδιαίτερη όμως έμφαση θα ήθελα να δώσω σε θέματα που μπορεί να μην μοιάζουν τόσο δημοφιλή, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες(όπως είναι τα ΑΜΕΑ), το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη, γιατί θεωρώ ότι η κλιματική αλλαγή θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ευρώπη κι όλο τον πλανήτη την επόμενη πενταετία. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, γιατί πιστεύω ότι ο πολιτισμός είναι ένας τομέας που δεν του δίνεται η προσοχή που θα έπρεπε.

Ως Μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, τι μέτρα πρέπει να πάρει το κράτος για τους συνανθρώπους μας που έχουν κάποιας μορφής αναπηρία;        

Όσον αφορά τα ΑΜΕΑ, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα  τους σε σχέση, κυρίως με την προσβασιμότητα, τις μετακινήσεις, τις υποδομές κλπ. Είναι προφανές ότι τα ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, στη ζωή και στην εργασία, αυτό όμως περνάει και μέσα από το πλαίσιο προστασίας και τα μέτρα (π.χ. μόρια, επιδόματα κλπ) που έχει θεσπίσει το κράτος. Και φυσικά, ο θεσμός του προσωπικού βοηθού, θα πρέπει να διευρυνθεί άμεσα για όλους όσοι τον έχουν πραγματική ανάγκη. Ο θεσμός αυτός θεωρώ ότι υπολειτουργεί, γιατί έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα χρονικά όρια που είχαν τεθεί από την Ε.Ε, σε σχέση με τον αριθμό των ωφελούμενων, ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης. Επιπλέον,οι ωφελούμενοι παίρνουν προσωπικό βοηθό μέσω κλήρωσης και μάλιστα μεταξύ ανόμοιων περπτώσεων, με συνέπεια να μένουν εκτός οι βαριές περιπτώσεις , με αναπηρία πάνω από 80%.

Γιατί αποφάσισες να διεκδικήσεις την είσοδο σου στην ευρωβουλή;

Υπάρχουν τρεις λόγοι που με ώθησαν να σε αυτό. Ο πρώτος λόγος, είναι ότι µε εντυπωσίασε η προκριματική εσωκοµµατική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τη θεωρώ τη δηµοκρατικότερη διαδικασία που έχει εφαρμοστεί ποτέ από ελληνικό πολιτικό κόµµα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του. Ο δεύτερος, και πιο σημαντικός λόγος, είναι για να συμβάλλω όσο μπορώ στο νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στην προσπάθειά του να φέρει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τρίτος, αφορά την ίδια την Ε.Ε, που μοιάζει να έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος των αξιών της και πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της. Οπότε,θα ήθελα με τις παρεμβάσεις μου να συμβάλλω όσο μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση.

Πώς είδες την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη; Θεωρείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στη σωστή μεριά της ιστορίας;

Προφανώς και είναι στην σωστή πλευρά, κάτι που αποδεικνύεται και από το παγκόσμιο φοιτητικό κίνημα υπέρ των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού .Ο Στέφανος Κασσελάκης με την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που αρμόζει σε έναν Ευρωπαίο ηγέτη και δίνει το πολιτικό του στίγμα για το πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα όταν γίνει Πρωθυπουργός, με την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος. Την ίδία στιγμή που η ΕΕ μοιάζει να είναι αμέτοχη και άβουλη δείχνοντας μια μονόπλευρη οπτική πάνω σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, μια πολύ θετική εξέλιξη είναι ότι τρις χώρες της Ευρώπης αναγνώρισαν την Παλαιστίνη πριν λίγες ημέρες.

Γιατί ο προοδευτικός κόσμος να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιο άλλο κόμμα της αριστεράς ή του κέντρου;

Γιατί θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι το μόνο κόµµα που µπορεί να ανταποκριθεί αξιόπιστα και αποτελεσµατικά στις προκλήσεις αυτής της εποχής, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άλλωστε, ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, είναι πρωταγωνιστικός στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη και είμαι βέβαιος ότι αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι θετικό, ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, θα αποτελέσει ξανά τον κορμό στην ανασύσταση μιας μεγάλης δημοκρατικής, κεντροαριστερής παράταξης. Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι να πετύχει ένα καλύτερο ποσοστό σε αυτές τις εκλογές, της τάξης του 20% και πάνω. Συνδυαστικά με το ποσοστό της ΝΔ, που εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνυποψήφιοί μου πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πάνω από 30%, θεωρώ ότι είναι η αρχή, που θα οδηγήσει στην μεγάλη ανατροπή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να δημιουργήσει μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση, για να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στην χώρα.

Πού πρέπει να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία για τις εκλογές;

Από τα πολιτικά μου ερεθίσματα και από την προεκλογική εμπειρία, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, θεωρώ ότι πρέπει να απευθυνθεί σε όσους γύρισαν την πλάτη στην πολιτική, γιατί τους απογοήτευσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter