Siemens: Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Siemens: Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Ξεκινά το Σεπτέμβριο η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το πολύκροτο σκάνδαλο Siemens, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας. Συγκεκριμένα η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου του 2021.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται έχει να κάνει με κατά πόσο κάποια από τα αδικήματα έχουν ενδεχομένως παραγραφεί για την υπόθεση αυτή, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης εδώ και 15 χρόνια.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε προχωρήσει στην καταδίκη 22 κατηγορουμένων για την υπόθεση. Μεταξύ αυτών πρώην στελέχη της Siemens Hellas, όπως ο Μιχ. Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλας που δεν έχει εντοπιστεί μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό και στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως οι Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαρντ Σίκατσεκ.

Σημειώνεται ότι η πρωτόδικη καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας περιγράφει τις διαχρονικά αμαρτωλές σχέσεις μεταξύ της γερμανικής εταιρείας Siemens, του πάλαι ποτέ πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Χρειάστηκαν πάνω από 14 χρόνια εισαγγελικών και δικαστικών ερευνών για να επιβεβαιωθούν και με τη βούλα της Δικαιοσύνης όλα όσα είχε παραδεχτεί σε καταθέσεις του από το 2009 ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Ότι ο γερμανικός κολοσσός διέθετε «μαύρα ταμεία» από τα οποία χρημάτιζε τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter