Ούτε μία ανακοίνωση…

«Σιγή ασυρμάτου» από την ΕΔΕ για το φακέλωμα δικαστών από τη Novartis

Η Νοvartis φακέλωνε ακόμα και τους δικαστές, αλλά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τηρεί σιγήν ασυρμάτου μπροστά στην αποκάλυψη του συγκλονιστικού αυτού γεγονότος…

Ούτε μια ανακοίνωση έστω …για τα μάτια, δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής η κατά τ’ άλλα λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καταδικάζοντας το φακέλωμα των μελών της, ανώτερων και ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων, από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Όπως αποκαλύπτει το Documentonews, δημοσιεύοντας και το αντίστοιχο έγγραφο αποδεικτικό υλικό, η Novartis στην προσπάθεια της να ξεχωρίζει φίλους και εχθρούς είχε φτάσει στο σημείο, να παρακολουθεί με μεθόδους μυστικών υπηρεσιών ακόμα και υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς, με έμφαση στους εισαγγελείς που ασχολούνται με οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις διαφθοράς.

Στην πολυσέλιδη εσωτερική έκθεσή της Novartis με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017 καταγράφονται τα ονόματά των δικαστών και ο βαθμός αξιολόγησης τους.

Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.

Πρόκειται προφανώς για ένα συγκλονιστικό στοιχείo η αποκάλυψη του οποίου θα έπρεπε να είχε κινητοποιήσει άμεσα όλες τις δικαστικές ενώσεις .Με πρώτη και καλύτερη την ΕΔΕ, που είναι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση, γεγονός το οποίο δεν παραλείπει να υπενθυμίζει κάθε τρεις και λίγο τονίζοντας ότι εκπροσωπεί 3.000 δικαστές και εισαγγελείς.

Σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως και να είχαν ήδη εκδοθεί πύρινες ανακοινώσεις με τις οποίες οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δικαστών και εισαγγελέων θα στηλίτευαν το γεγονός στηρίζοντας παράλληλα τους δικαστικούς θύματα αυτής της τρομακτικής πρακτικής της Novartis.

Όχι όμως για την περίπτωση της Novartis… όπου εμφανώς η ΕΔΕ από την πρώτη κιόλας στιγμή δεν ήταν απέναντι στους εμπλεκόμενους πολιτικούς και υβριστές των μελών της, αλλά απέναντι στους ίδιους τους εισαγγελείς διαφθοράς που δέχτηκαν ομοβροντία πυρών γιατί τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά τους .

Οπότε τι να περιμένει κανείς από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ μιας Ένωσης... που αντί να υπερασπιστεί ευθέως και κατηγορηματικά τους εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι δέχονταν ομοβροντία πυρών , έβγαζε ανακοινώσεις με τις οποίες νουθετούσε όχι τους κακόπιστους επικριτές των εισαγγελέων αλλά τους …ίδιους;

Και στη συνέχεια μάλιστα μέλη του ΔΣ της ΕΔΕ πρωταγωνίστησαν στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προκειμένου να αφαιρεθεί η υπόθεση Novartis από τον φυσικό της κατά τον νόμο δικαστή, τον ανακριτή κατά της διαφθοράς στον οποίο έχει ήδη διαβιβαστεί ένα σκέλος της καθώς συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία διαφθοράς.

Ενώ όταν «έσπασαν τα μούτρα τους» αντέδρασαν κατά την προσφιλή τους τακτική με μια ανακοίνωση που μέμφεται τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕΔΕ, τα οποία έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, ότι …ανεπιτρέπτως υποστήριζαν το αυτονόητο. Πως μόνοι αρμόδιοι για την διαλεύκανση του μεγάλου σκανδάλου είναι οι εισαγγελείς και ανακριτές κατά της διαφθοράς, όπως επιτάσσει ο νόμος 4022/2011.

Οι φακελωμένοι δικαστές

Στον πίνακα αξιολόγησης της Novartis που αποκαλύψαμε περιλαμβάνονται:

Η τότε εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου που λαμβάνει 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της.

Και ακολουθούν η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, με βαθμό 1 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στο αν πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προσέγγιση της, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, με βαθμό 2 στον επηρεασμό της κοινής γνώμης (TIER impact in public opinion) και 2 στην προτεραιότητα προσέγγιση, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, επίσης με βαθμό 2 στα 2, ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Ιωάννης Δραγάτσης, με 2 στα 2, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητροπούλου-Βασιλοπούλου (σ.σ πρόκειται για την Ξένη Δημητρίου αλλά έχει αναγραφεί λάθος το επώνυμό της) με βαθμό 2 στα 2 και ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου με βαθμό 1 και 2. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.