Σιγή ιχθύος από το… επιτελικό κράτος για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη Βρετανία (Photos – Video)

Σιγή ιχθύος από το… επιτελικό κράτος για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στη Βρετανία (Photos – Video)

Τον δικό τους Γολγοθά ζουν εδώ και αρκετές, πλέον, ημέρες αρκετοί Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου με την… υπογραφή του «επιτελικού κράτους» που αδυνατεί να δώσει μία λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Έλληνες που κατοικούν στην Αγγλία αλλά είχαν δρομολογήσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά ενημερώθηκαν ότι ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες πτήσεις για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Stansted.

Δείτε επίσης: Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια της Βρετανίας

Όπως αναφέρει, ένας από τους Έλληνες που παραμένουν στο αεροδρόμιο, με live μετάδοση στο Facebook, από τα συνολικά 200 άτομα, που ζητούν τον επαναπατρισμό τους, μέσα στο αεροδρόμιο έχουν παραμείνει τα 80 οι οποίοι κοιμούνται τις τελευταίες ημέρες εκεί.

Μάλιστα, τους επιβάτες επισκέφθηκαν στελέχη της ελληνικής πρεσβείας και τους ενημερώσουν ότι είχε βρεθεί ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο με διαθέσιμα 50 δωμάτια. Ωστόσο, οι επιβάτες την απέρριψαν γιατί δεν υπήρξαν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις για την παραμονή τους (τους πρόσφεραν διαμονή μόνο για ένα βράδυ) στο ξενοδοχείο ενώ δεν τους προσφέρθηκε ούτε οργανωμένη μετάβασή, όπως αναφέρουν οι εγκλωβισμένοι.

Ο νεαρός Έλληνας, με μηνύματά του στο Facebook, η μοναδική λύση που τους προτείνεται είναι να μεταβούν με όποιο τρόπο σε συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας στο Λονδίνο.

«Ήρθε μια αντιπροσωπία της πρεσβείας εδώ. Η πρόταση που μας κάνανε ήταν να ταξιδέψουμε με διάφορα μέσα, όπως θέλει ο καθένας κι αν έχει λεφτά να ταξιδέψει, δεν τους ενδιαφέρει, στην άλλη μεριά του Λονδίνου, απόσταση δυο ώρες όπου με βάση το lockdown θα είναι σίγουρα περισσότερο. Η προσφορά που μας κάνουν είναι μόνο για ένα βράδυ, για κάθε άλλο θα το πληρώνουμε από την τσέπη μας, έως ότου υπάρξουν άλλες πτήσεις. Είναι στενάχωρο από τη μια γιατί ακόμα και η πρεσβεία, όπως μας είπε, μας θεωρούν μια “υγειονομική βόμβα” γι αυτό δεν μας κουνάνε, όμως θέλουν να μας μεταφέρουν με τα μέσα στο κέντρο του Λονδίνου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φέρουν αστυνομία να μας βγάλει έξω. Ήμασταν διακόσιοι “καθυστερημένοι”, οι οποίοι ήρθαμε σε λάθος μέρα, σε λάθος πτήση και κολλήσαμε, αυτό όμως τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι και για μας».

https://www.facebook.com/andreasangelovoutou/videos/869587233543728/?t=25

Ακολούθησε νεότερο μήνυμα του:

Παρέμβαση Σπίρτζη

Το ζήτημα θίγει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, που απευθύνει ευθείες βολές στην κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και νυν τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το e-mail και τις φωτογραφίες που έλαβε από μία από τους δεκάδες εγκλωβισμένους Έλληνες, ανέφερε: 

«Ντροπή!!!! Αναζητείται κυβερνητικό στέλεχος με ίχνος ευαισθησίας. Αναζητείται ένας Υπουργός με στοιχειώδη υπευθυνότητα…

Αναζητείται το αποτελεσματικό επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, όχι στην επικοινωνία αλλά στα προβλήματα των Ελλήνων.

4 ημέρες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, πάνω απο 70 συμπολίτες μας.

Κύριοι της κυβέρνησης αν τα παιδιά σας, οι γονείς σας ή οι οικείοι σας ζούσαν αυτό το δράμα, μέσα στην κρίση του κορωνοϊού πως θα ενεργούσατε;

Έλαβα ένα e-mail απο μία νέα Ελληνίδα από τους δεκάδες εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Με ενημέρωσε ότι από την Τρίτη 24 Μαρτίου, 200 περίπου συμπατριώτες μας βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψουν.

Νέοι, γέροι και παιδιά.

Από αυτούς πάνω από 70 δεν έχουν την δυνατότητα να φύγουν από το αεροδρόμιο. Έχουν ξενοικιάζει το σπίτι τους, έχουν παραιτηθεί από τη δουλειά τους ή έχουν απολυθεί».

Ακόμα, σε νεότερη τοποθέτησή του, σχολιάζει:

«Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει και είναι εφικτό να γίνουν σήμερα:

Α. να προγραμματισθούν πτήσεις της Aegean και να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες πτήσεων, για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν. Σήμερα να γίνει η πρώτη πτήση για να απεγκλωβιστούν οι συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο του Λονδίνου και να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν λόγω της κρίσης δραστηριότητες και φόρτο, που να μην επιτρέπει τον προγραμματισμό έκτακτων ειδικών πτήσεων για τον επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν. Επίσης όσες φορές υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα (γιατί πρέπει να λέγονται όλες οι αλήθειες) η Aegean ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει σε έκτακτες περιπτώσεις άλλοτε με τιμές κόστους και άλλοτε δωρεάν.

Β. να προγραμματισθούν μερικά από τα χιλιάδες ξενοδοχεία της χώρας, που είναι κλειστά, για να φιλοξενήσουν τους συμπολίτες μας για τις ημέρες καραντίνας και τις απαραίτητες διαδικασίες και ιατρικές εξετάσεις, που έχει προβλέψει ο ΕΟΔΥ .

Και Γ. να δείξει η κυβέρνηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη αλλά και κυβερνητική ευθύνη. Να δείξει ότι σε αυτή τη μάχη όλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί είτε την ατομική ευθύνη ο κάθε πολίτης είτε την κρατική ευθύνη, η κυβέρνηση. Και επειδή είμαστε Έλληνες και η ατομική και η συλλογική και η κυβερνητική ευθύνη πρέπει να διαπερνάται από τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς …»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter