«Σιγή ιχθύος» από Οικονόμου για τις… συνωμοσιολογίες Μητσοτάκη στους Sunday Times

«Σιγή ιχθύος» από Οικονόμου για τις… συνωμοσιολογίες Μητσοτάκη στους Sunday Times

Χωρίς την οποιαδήποτε αναφορά για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην -αποκαλυπτική για την ηθική του- συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας. Το ίδιο έπραξε και σε ερωτήματα σχετικά με τα όσα κατήγγειλε στη βρετανική εφημερίδα ο πρωθυπουργός. Η άρνηση του Γιάννη Οικονόμου να σχολιάσει ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη.

Στην επιβεβαίωση πως η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι να παραπλανήσει το διεθνές ακροατήριο για να «απαντήσει» τα εκκωφαντικά ερωτήματα που του απευθύνει για το διπλό σκάνδαλο με την υπογραφή του, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Εκτός του ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στα όσα αποκαλυπτικά δήλωσε ο πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα, ο Γιάννης Οικονόμου απέφυγε τις αναφορές ακόμα και όταν του ζητήθηκε από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αρχικά, ερωτήθηκε για ποιον λόγο οι Δημητριάδης-Κοντολέων δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή και προστατεύτηκαν από την πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έδειξε ως υπεύθυνους για το σκάνδαλο τους Δημητριάδη-Κοντολέων υποστηρίζοντας μάλιστα πως τους απέπεμψε ο ίδιος.

«Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στους Sunday Times επανέλαβε αυτά που από την πρώτη στιγμή έχει πει σε ότι αφορά το ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κυρίου Ανδρουλάκη» ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου, που συνέχισε την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά τα στόματα των δύο εκλεκτών του πρωθυπουργού και πρωταγωνιστών του σκανδάλου.

Στη συνέχεια δε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει αναφορικά με τους υπαινιγμούς Μητσοτάκη πως «αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει», καθώς και πως «κάποιος έβαλε σφήνα» στη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ερωτήθηκε ακόμα για το ποιος μπορεί να έβαλε τη «σφήνα» και εάν προϋπήρξε επικοινωνία με το κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη για την πιθανότητα συνεργασίας.

«Τίποτα δεν προϋπήρξε, και τίποτα αναιρεί το γεγονός ότι σε ένα τοπίο που εξαιτίας της απλής αναλογικής υπήρχε η σύγχυση, προφανώς ορισμένοι θα ήταν ωφελειμένοι με το να δυναμιτίσουν τις σχέσεις μεταξύ χώρων. Ο πρωθυπουργός είπε τα αυτονόητα πράγματα, δεν χωράει κανένα παραπάνο σχόλιο σε αυτή την ιστορία» ήταν η απάντηση που Γ. Οικονόμου που επιβεβαιώνει και πάλι την άρνησή του να σχολιάσει τα λεγόμενα του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το εκλογικό τοπίο ισχύουν αυτά που έχουμε πει. Εμείς πιστεύουμε στις ισχυρές κυβερνήσεις, πιστεύουμε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Αυτές θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής. Μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, χωρίς όμως κομματικές παρωπίδες στην οπτική της και χωρίς προαπαιτούμενα κομματικά διαβατήρια στη λειτουργία της. Άλλωστε έχουμε αποδείξει την πολυφωνία και την πολυσυλλεκτικότητα σε ότι αφορά την κομματική προέλευση, αλλά την απόλυτη συμφωνία και προσήλωση σε ότι αφορά τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει η χώρα και κατά τη διάρκεια αυτής της κυβερνητικής μας θητείας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναμασώντας τα όσα ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστηρίζει υπό το προσωπείο του «ενωτικού» πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τα χέρια ψηλά για το φως που δεν έχει ακόμα πέσει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, δηλώνοντας πως «δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση», συνθέτοντας ένα αφήγημα που θέλει ακόμα και τη Ρωσία πίσω από το σκάνδαλο. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιτεθεί ονομαστικά στον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento, υποστηρίζοντας πως «διατηρεί μια εφημερίδα που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να κυνηγά εμένα και τη γυναίκα μου».

Η απροθυμία του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί τα όσα είπε ο πρωθυπουργός προκαλεί ερωτήματα. Όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως η ρητορητική που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στους Sunday Times είναι μάλλον συνειδητή, στην προσπάθεια άλλα να λέει στο διεθνές ακροατήριο, και άλλα στο εθνικό.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Διεθνοποιεί την επίθεση στο Documento με συκοφαντίες στους Sunday Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter