Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου και για τη θυρίδα του υπουργού Παπαθανάση

Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου και για τη θυρίδα του υπουργού Παπαθανάση

Αντιστρόφως ανάλογες με τον όγκο των αποκαλύψεων σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Νικολάου Παπαθανάση και της ευνοϊκής μεταχείρισης του από τις τράπεζες προκύπτουν οι αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου στο πρόσωπό του, καθώς την ώρα που προκύπτουν τεράστια ερωτήματα και για την παραβίαση όλων των διαδικασιών του κατασχετηρίου για τη θυρίδα του στην τράπεζα Πειραιώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμπει στην ένοχη σιωπή του υπουργού.

Μπορεί πλέον να πορευόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα από την αποκάλυψη της σκανδαλώδους μεταχείρισης των τραπεζών προς τον Νικόλαο Παπαθανάση και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ να προκαλούν νέα, εκκωφαντικά ερωτήματα, όμως υπουργός και Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν διά της σιωπής να εξαφανίσουν το θέμα από τη δημόσια σφαίρα. Έτσι όπως έκανε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα του documentonews.gr για το ζήτημα, κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

«Παραβιάστηκαν από την τράπεζα Πειραιώς όλες οι διαδικασίες του κατασχετηρίου για τη θυρίδα του υπουργού, εις χείρας τρίτων, που είχε επιδοθεί στις 17 Ιουλίου του 2019, δέκα ημέρες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση. Μάλιστα, χωρίς να έχει κατατεθεί ανακοπή επί του πλειστηριασμού. Έτσι λειτουργεί η τράπεζα Πειραιώς και με άλλους δανειολήπτες που δεν είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη;» ρωτήσαμε τον Γιάννη Οικονόμου, καθώς τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν μία εξωφρενικά ευνοϊκή μεταχείριση για τον υπουργό, την οποία δεν συναντά κανένας πολίτες στις τράπεζες.

Σημειώνεται πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα, οι αποκαλύψεις της εφημερίδας για τα πεπραγμένα του «μπαταχτσή» αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Ακόμα χειρότερα, η αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής του documentonews.gr για το κούρεμα 97,3% στην εγγυοδοσία Παπαθανάση ύψους 2 εκατ. ευρώ και πλέον που είχε δοθεί υπέρ της εταιρείας του αδερφού του Δομόπολις SP.

Δείτε επίσης: Τι έκρυβε η θυρίδα 652 στην Εθνική Τράπεζα, κ. Παπαθανάση;

Έπειτα από το νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κυριακής, τα ερωτήματα πυκνώνουν και βοούν. Οπως προκύπτει από τα αδιάσειστα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η Τράπεζα Πειραιώς στις 17.07.2019 επέδωσε στην Εθνική Τράπεζα κατασχετήριο εις χείρας τρίτου σε βάρος των αδερφών Παπαθανάση για δανειακή οφειλή ύψους 322.714,84 ευρώ. Ωστόσο, έξι ημέρες αργότερα, η Τράπεζα Πειραιώς επιδίδει στην Εθνική Τράπεζα άρση της κατάσχεσης. Ποια είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στα παραπάνω, διά στόματος του εκπροσώπου του;

«Δεν ξέρω πως λειτουργεί η τράπεζα Πειραιώς. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Παπαθανάσης έχει δώσει πολύ σαφείς εξηγήσεις για το ζήτημά του και δεν έχω οτιδήποτε να προσθέσω επάνω στο θέμα αυτό» μας απάντησε λακωνικά και χωρίς την παραμικρή λογοδοσία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεδομένου πως η τελευταία δημόσια τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού για την υπόθεσή του καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή -με ανάρτησή του για τις προηγούμενες αποκαλύψεις- πριν από το δημοσίευμα για την περιβόητη θυρίδα του, ο Γ. Οικονόμου παραπέμπει για μία ακόμα φορά στη σιωπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter