Σιγή ιχθύος για τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Σιγή ιχθύος για τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου

Τη συνήθη τακτική της αποποίησης ευθυνών και καθυστερήσεων επέλεξε πάλι το ΥΠΠΟΑ για τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ένα μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Documento έχει αναδείξει σε ρεπορτάζ τα ερωτήματα που ανακύπτουν για τη «νέα» προγραμματική σύμβαση (υπήρχε από το 2019, αλλά ήρθε εκ νέου με σοβαρές αλλαγές και φοβερή καθυστέρηση), τις ανησυχίες των αρχαιολόγων και των επιστημόνων, τα σχέδια τουριστικοποίησης και την απουσία διαχειριστικού σχεδίου – που είναι μάλιστα υποχρέωση προς την UNESCO. Σημαντικές ενστάσεις κατατέθηκαν και από τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά. Το υπουργείο Πολιτισμού ωστόσο σφυρίζει αδιάφορα και αποφεύγει να απαντήσει.

Γιατί καθυστέρησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης; Γιατί πάγωσε η προηγούμενη προγραμματική; Πώς θα εξασφαλίσει ο δήμος την απαραίτητη χρηματοδότηση όταν ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 63.196.244,30 ευρώ (μόνο τα 10 εκατ. είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης);

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter