Σίγμα Κύπρου: Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό East Med (Video)

Σίγμα Κύπρου: Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό East Med (Video)

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό κανάλι «Σίγμα», το βράδυ της Παρασκευής, οι υπογραφές στη διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον αγωγό East Med, θα μπουν στις αρχές του 2020 στην Αθήνα.

Προσθέτει μάλιστα ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για μια τελετή – απάντηση στην Τουρκία, που θα έχει και την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγαλεπίβολο έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, το οποίο θα αποτελέσει την συλλογική απάντηση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας στην τουρκική βουλιμία και τις παράνομες συμφωνίες της με τη Λιβύη» αναφέρει το κανάλι.

Κι αυτό, γιατί «με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, που θα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου στέλνουν το μνημόνιο Ερντογάν στον κάλαθο των αχρήστων» σχολιάζει το κανάλι.

Το Σίγμα αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξει δημόσια στήριξη των ΗΠΑ στο έργο ως την μοναδική εναλλακτική τροφοδοσίας της ΕΕ για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησής της από τη Ρωσία.

Πηγή: Σίγμα Κύπρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter