Σικελία: μέλη ομάδας «πυρόσβεσης» έβαζαν φωτιές για να τις σβήνουν με το αζημίωτο!

Σικελία: μέλη ομάδας «πυρόσβεσης» έβαζαν φωτιές για να τις σβήνουν με το αζημίωτο!

Υπό κράτηση βρίσκονται 15 εθελοντές πυροσβέστες στην νότια Σικελία με την κατηγορία ότι ήταν ταυτόχρονα εμπρηστές και δασοπυροσβέστες με κίνητρο τα χρήματα του κρατικού μηχανισμού για την πυρόσβεση.

Στην υπόθεση απάτης που ερευνούν οι ιταλικές αρχές οι εθελοντές, φίλοι ή συγγενείς τους φέρονταν να καλούν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 115 μετά από κάθε πυρκαγιά. Ακόμη και ο επικεφαλής της ομάδας κατηγορείται ότι δεν εμφανιζόταν σε βάρδιες προκειμένου να ανάβει πυρκαγιές.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους 15 εθελοντές που κρατήθηκαν στην Ραγκούζα παραδέχθηκαν ότι ξεκίνησαν σκοπίμως τις πυρκαγιές. Ο κάθε άνδρας πληρωνόταν με περίπου 10 ευρώ την ώρα προκειμένου να συμμετέχει στην δασοπυρόσβεση.

Οι υποψίες άρχισαν να πέφτουν στην ομάδα των πυροσβεστών από την Ραγκούζα όταν άρχισαν να έχουν περισσότερες κλήσεις για πυρκαγιές από άλλες ομάδες.

Οι Ιταλοί πλήττονται από το κύμα του καύσωνα που έχει οδηγήσει τις θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ξηρασία που επικρατεί προκαλεί περισσότερες δασικές πυρκαγιές.

Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η νότια Γαλλία και τα Βαλκάνια έχουν επίσης βιώσει ασυνήθιστα ζεστό καιρό αυτό το καλοκαίρι. Η Ραγκούζα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Σικελία, περίπου 105 χιλιόμετρα από την Κατάνια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter