Silver alert για τον Στέλιο Πέτσα…

Silver alert για τον Στέλιο Πέτσα…
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί το όνομα του αν. υπουργού Εσωτερικών να έχει ακουστεί εκατοντάδες φορές στην Ολομέλεια της Βουλής με φόντο τις σκανδαλώδεις καμπάνιες της κυβέρνησης με πρόσχημα την πανδημία, όμως, ο Στέλιος Πέτσας αποφάσισε να μη δώσει το «παρών» στη συζήτηση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την εντύπωση πως αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Δείτε επίσης: Βουλή: «Μάχη» για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll (Live)

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο Παρίσι και την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο Στ. Πέτσας έκρινε σκόπιμο να απέχει από μία κοινοβουλευτική διαδικασία που τον αφορά άμεσα. Άλλωστε, μόνο το γεγονός ότι το όνομά του συνοδεύουν τις λίστες που έχουν αποτυπωθεί στη συλλογική συνείδηση ως κυβερνητικό εγχείρημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω ανταμοιβής των φίλιων Μέσων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Δείτε επίσης: Κατρούγκαλος για λίστες Πέτσα: «Το Documento τιμωρήθηκε γιατί είχε διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση»

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αν. υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να παρευρεθεί στο Κοινοβούλιο είναι δηλωτικό και προκαλεί σειρά συνειρμών. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για έμμεση παραδοχή πολιτικής ευθύνης, αφού σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Πέτσας θα εξηγούσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας γιατί απέκλεισε το Documento.

Θα αποσαφήνιζε δε τα κριτήρια με τα οποία η εταιρία που λειτούργησε ως «μεσάζων», Iniciative Media, μοιράζοντας τα κρατικά κονδύλια με μεροληπτικό τρόπο ανάμεσα στα συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα Μέσα. Επίσης, θα εξηγούσε γιατί κρίθηκε άξιο χρηματοδότησης το site του Μένιου Φουρθιώτη ή το «Βεργίνα TV» που διασπείρει συνωμοσιολογικές θεωρίες για τον κορονοϊό και το εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, στην πολιτική υπάρχει ο άτυπος κανόνας που καθιστά τη σιωπή ισάξια των απαντήσεων. Και προφανώς, ο Στ. Πέτσας έκανε την επιλογή του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter