Σήμα κινδύνου από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς για ελλείψεις γιατρών και πληρώματος ΕΚΑΒ

Σήμα κινδύνου από τους εργαζομένους στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς για ελλείψεις γιατρών και πληρώματος ΕΚΑΒ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Οι υγειονομικοί του νησιού ζητούν για προσλήψεις γιατρών αλλά και για επιπλέον πλήρωμα στο ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι, σε επιστολή που έστειλαν προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς με αφορμή την απώλεια της ζωής του 40χρονου Γάλλου τουρίστα στην Άσσο Κεφαλονιάς στις 16/7/21, επανήλθαν για να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς με διασώστες και του Κ.Υ. Σάμης και του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλύπτεται η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη.

«Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ τη νύχτα» λένε χαρακτηριστικά.

«Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς όμως λειτουργούν δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα τη νύχτα, ενώ τις περισσότερες μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και ένα το απόγευμα επειδή το δεύτερο μεταβαίνει στα νοσοκομεία της Πάτρας για προγραμματισμένες διακομιδές, ενώ στο Κ.Υ. Σάμης λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί λόγω έλλειψης οδηγών» εξηγούν.

Να σημειωθεί ότι το Σωματείο είχε αντιδράσει έντονα από το 2013 στην αποψίλωση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από οδηγούς ασθενοφόρων, όπου τις συνέπειές της βλέπουμε να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, μέχρι να χάνονται ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς ώστε να λειτουργούν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα και πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου για να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να καλύπτεται ολόκληρο το νησί, δεδομένου και του κακού οδικού του δικτύου» αναφέρουν επίσης.

Παράλληλά στην ίδια επιστολή μιλούν και τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. «Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη πρόσληψης αναισθησιολόγων και παθολόγων στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς γιατί έχει απομείνει μόνο με ένα γιατρό στις αναφερόμενες ειδικότητες και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων» καταλήγουν.

Με δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open o πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος προειδοποίησε για τους εργαζόμενους που θα αφαιρεθούν από το δυναμικό του, την ώρα που δεν έχουν προσληφθεί άμεσα περισσότεροι, παρά τις διαχρονικές τεράστιες ελλείψεις. Αν απομακρυνθούν οι ανεμβολίαστοι μόνο στην Αττική θα απομακρυνθούν 150 άτομα, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, είπε ο κ. Μαθιόπουλος.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter