Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παλαμάς Καρδίτσας: «Θα ξαναπνιγούμε»;

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Παλαμάς Καρδίτσας: «Θα ξαναπνιγούμε»;

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας δεν πρόλαβαν να γιατρέψουν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, αφού οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Η επόμενη μέρα, όμως, προβλέπεται δυσοίωνη μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ο Κώστας Μαραγκός, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, είναι ο άνθρωπος που για ημέρες είχε κρανία νεκρών, που παρασύρθηκαν από το οστεοφυλάκιο της περιοχής στην αυλή του σπιτιού του. Σήμερα Παρασκευή καλεί ξανά το Documento και αναρωτιέται αν αυτό που τους επιφυλάσσει η μοίρα είναι να ξαναπνιγούν.

Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια στον κύριο Κώστα, αφού ο κρατικός μηχανισμός κάθε άλλο παρά σε ετοιμότητα βρίσκεται. Ο δήμαρχος Παλαμά επισημαίνει πως το χωριό είναι απροστάτευτο, με πολλά προβλήματα και είναι πολύ πιθανό να συμβούν τα ίδια. Οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης είναι πιο σημαντικές από την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες που βυθίστηκαν στα λασπόνερα.

«Να είμαστε έτοιμοι γιατί βλέπω να ξαναπνιγόμαστε»

Ακούγοντας την είδηση για την επιδείνωση του καιρού, ο κύριος Κώστας μετέβη στο δημαρχείο του Παλαμά για να ρωτήσει κατά πρόσωπο τον δήμαρχο, κύριο Σακελλαρίου πόσο έτοιμος είναι ο Παλαμάς για ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας. «Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως έρχεται κακοκαιρία, τι θα γίνει θα ξαναπνιγούμε;», αναρωτιέται.

Όπως τον ενημέρωσε ο ίδιος ο δήμαρχος «είχαν στείλει κάποια μηχανήματα από την περιφέρεια στο ένα κομμάτι στον Παλαμά, στο ένα ανάχωμα, αλλά γενικά-επισήμανε- «δεν θα προλάβουμε, γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες. Έχει σε πολλά σημεία ρήγματα και έχουν ανοίξει τα αναχώματα».

Εύλογα ανησυχεί ο κύριος Κώστας, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά στο Documento, «δεν ξέρουμε αν θα σωθούμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί βλέπω να ξαναπνιγόμαστε». Ακόμα και να φύγει ο κόσμος δεν έχει πού να πάει. «Ο καθένας μας θέλει να αρχίσει να φτιάχνει κάποια πράγματα, ο κόσμος θέλει να πάει σπίτι του. Άντε, να φτιάξουμε τα ντουλάπια και μετά να ξαναπνιγούμε. Θα μας αποζημιώσουν ξανά, τι θα γίνει;», καταλήγει.

Έντονη είναι η ανησυχία και του Δημάρχου Παλαμά, κύριου Γιώργου Σακελλαρίου, ο οποίος εκφράζει το φόβο πως αν ξαναβρέξει ο Παλαμάς δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μια νέα πλημμύρα. Τα προβλήματα είναι πολλά και ανθρωπίνως αδύνατο να αποκατασταθούν μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποια θέση παίρνει η περιφέρεια και η Πολιτική Προστασία; Είναι έτοιμοι να ζήσουν ένα ακόμη έργο φρίκης; Και πάλι ως θεατές;

Διαβάστε σχετικά: Πλημμύρες Θεσσαλία: Στο «μικροσκόπιο» η Ελλάδα για «οδηγίες της ΕΕ αγνοήθηκαν» – Καρφιά του Euractiv

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter