Σημαντικές αποκαλύψεις από τον Ν. Παππά στη Βουλή για το πλιάτσικο ​στην ΕΥΔΑΠ

Σημαντικές αποκαλύψεις από τον Ν. Παππά στη Βουλή για το πλιάτσικο ​στην ΕΥΔΑΠ
Την ύπαρξη «ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών» για όσους από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δρομολογούν τη διανομή έκτακτου μερίσματος, πριν τελεσιδικήσει η απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή της εταιρείας από το Υπερταμείο στο δημόσιο, επεσήμανε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η υπάρχουσα μετοχική σύνθεση της εταιρείας όπως και του Δ.Σ. είναι, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, αντισυνταγματική και οποιαδήποτε κίνηση για διανομή μερίσματος, ύψους από 150 ως 260 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους εκτιμητές, θα αποτελέσει το «μεγάλο πλιάτσικο» στην εταιρεία.
Ο Νίκος Παππάς, κλείνοντας, σημείωσε: «Όσοι επιλέξουν να πάνε σε αυτόν τον δρόμο, όσοι ενθυλακώσουν χρήματα από αυτή τη διαδικασία, θα χάσουν και τα λεφτά και τον ύπνο τους».
Επίσης απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο Νίκος Παππάς είπε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν πωλήθηκε ούτε μία μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αλλά υπήρχε το άρθρο 2 για ισχυρή αίρεση στις δεσμεύσεις και η μεταβίβαση έγινε με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις. ” Το σχέδιο Σαμαρά το 2013 προέβλεπε πώληση του 61% της ΕΥΔΑΠ και του 51 % της ΕΥΑΘ”, είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ν. Παππάς κατέθεσε στα πρακτικά συγκεκριμένα έγγραφα που αποκαλύπτουν το «πλιάτσικο» της ΕΥΔΑΠ​ (συνημμένα).
Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter