Σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση χρήσης πλαστικών στην καφεστίαση

Σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση χρήσης πλαστικών στην καφεστίαση

Γνωρίζεις ότι το 80-85% των θαλάσσιων απορριμμάτων που συναντώνται στις παραλίες αποτελούν πλαστικά; Το 50% του συνόλου των πλαστικών αντιστοιχεί σε αντικείμενα μίας χρήσης, ενώ το 27% σε είδη αλιείας.

Τα είδη αυτά ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα & τη βιοποικιλότητα και βλάπτουν δραστηριότητες και τομείς, όπως τουρισμό, αλιεία και ναυτιλία.

Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Γρηγόρης, κάνει μία πολύ οργανωμένη προσπάθεια μείωσης των πλαστικών ειδών μίας χρήσης, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο, μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει διάφορες δράσεις όπως:

• Διαθέτει επαναχρησιμοποιούμενα θερμός νερού και καφέ, παρέχοντας ταυτόχρονα έκπτωση σε καφέ και ροφήματα στους καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν.
• Έχει μειώσει έως 20% το πλαστικό στα ποτήρια του
• Έχει εισάγει το καλαμάκι μακαρόνι και έχει αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς με βιοαποικοδομήσιμα υλικά

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, ότι ο Γρηγόρης, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τα πλαστικά μίας χρήσης εντός των καταστημάτων του και μάλιστα νωρίτερα από την επιβολή της σχετικής νομοθεσίας, η οποία από 3 Ιουλίου απαγορεύει τη διάθεσή τους στην αγορά.

Πλέον, όλα τα καταστήματα της εταιρείας Γρηγόρης, διαθέτουν χάρτινα καλαμάκια, ξύλινα πιρούνια και κουτάλια, πιατάκια από ζαχαροκάλαμο και ξύλινους αναδευτήρες, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα πλαστικά μιας χρήσης και να συμβάλλουν στην προσπάθεια εκπαίδευσης των καταναλωτών και εξοικείωσής τους σε νέες συνήθειες.

Με τον τρόπο αυτό, ο Γρηγόρης, στηρίζει έμπρακτα την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το περιβάλλον!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter