Σήμερα η απόφαση Πούτιν για την αναγνώριση ή μη του Ντονέτσκ ή του Λουγκάνσκ

Σήμερα η απόφαση Πούτιν για την αναγνώριση ή μη του Ντονέτσκ ή του Λουγκάνσκ

Έπειτα από συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο Πούτιν δήλωσε πως σήμερα θα αποφασίσει εάν θα αναγνωρίσει τις αυτοαποκαλούμενες ΛΔ του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, έπειτα από αίτημα των τελευταίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος ήταν στην ίδια κατεύθυνση ενώ ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε η αναγνώριση να καθυστερήσει 3-4 μέρες για να αφήσει λίγο ακόμη χώρο στη διπλωματία ενώ ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν αποκάλυψε ότι εδώ και μήνες υπάρχουν σχέδια για την αναγνώριση των δύο de facto κρατών στην Ανατολική Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ανέφερε ότι η Ουκρανία έχει μεγαλύτερες πυρηνικές δυνατότητες από χώρες όπως το Ιράν και η Β. Κορέα, λέγοντας επί της ουσίας πως η Ρωσία έχει απέναντι της μια πυρηνική δύναμη.

Ως απάντηση στις ρωσικές κινήσεις, η Ουκρανία ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ από την μεριά του καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και ζητά από τις αντιμαχόμενες πλευρές σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση.

Ο διευθυντής των Ρώσων συνοριοφυλάκων (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ δήλωσε πως οι ρωσικές αρχές έχουν συλλάβει έναν Ουκρανό στρατιώτη, αναφερόμενος στην φερόμενη επίθεση των Ουκρανών ρωσικό έδαφος και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 Ουκρανών στρατιωτών.

Έκρηξη στο Λουγκάνσκ

Εντωμεταξύ μεγάλη έκρηξη καταγράφηκε στο υπό έλεγχο των ρωσόφωνων ανταρτών Λουγκάνσκ. Η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από κυβερνητικό κτήριο που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανήκε στον επικεφαλή αξιωματούχο, ο οποίος τραυματίστηκε μαζί με τον οδηγό του.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ανεβαίνει η ένταση στην Ουκρανία: Νεκροί 5 Ουκρανοί στρατιώτες – Αναγνώριση από τη Ρωσία ζητάει το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter