Σήμερα η Πανσέληνος Φεβρουαρίου – Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Χιονιού»

Σήμερα η Πανσέληνος Φεβρουαρίου – Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Χιονιού»

Απόψε, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, θα φωτίσει τον ουρανό η Πανσέληνος Φεβρουαρίου, που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Χιονιού».

H «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Γιατί η Πανσέληνος Φεβρουαρίου πήρε αυτή την ονομασία

Τα περισσότερα ονόματα για τις πανσελήνους προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Συνήθως περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου.

Όσον αφορά τον Φεβρουάριο, η εξήγηση είναι απλή: Ιστορικά, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με το περισσότερο χιόνι, κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «Πανσέληνος του Χιονιού» ταιριάζει απόλυτα στον δεύτερο μήνα του έτους.

Όπως έγραψε ο εξερευνητής Jonathan Carver, που είχε επισκεφτεί την φυλή Ντακότα κατά την δεκαετία του 1760, τα ονόματα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς δεν περιγράφουν μόνο τις πανσελήνους, αλλά ολόκληρο τον μήνα κατά τον οποίο εμφανίζονται.

Πώς πήρε την ονομασία «Πανσέληνος του Χιονιού»

Τα περισσότερα ονόματα προέρχονται από τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Ο όρος Snow Moon δόθηκε από τις φυλές της Βόρειας Αμερικής, καθώς ο Φεβρουάριος είναι συνήθως η εποχή που υπάρχει το περισσότερο χιόνι.

“Ο τυπικά κρύος, χιονισμένος καιρός του Φεβρουαρίου στη Βόρεια Αμερική έδωσε το όνομά του στην πανσέληνο” σημειώνεται στο rmg.co.uk.

Ενεργειακά, το Snow Moon συμβολίζει την αγνότητα, την ανανέωση και τη δυνατότητα για νέα ξεκινήματα, θεωρείται η στιγμή να αναλογιστούμε τη ζωή μας, να σκεφτούμε τα μονοπάτια μας και να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από το παρελθόν, σημειώνει ο ιστότοπος Original Botanica.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter