Ύστατο χαίρε στην αγωνίστρια Φώφη Γεννηματά – Πλήθος κόσμου στην κηδεία (Photos)

Ύστατο χαίρε στην αγωνίστρια Φώφη Γεννηματά – Πλήθος κόσμου στην κηδεία (Photos)
Εξόδιος ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην Μητρόπολη Αθηνών, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι αλλά και απλοί πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, βρίσκονται στην Μητρόπολη για να  πουν το τελευταίο αντίο στην αγωνίστρια Φώφη Γεννηματά που μέχρι και την τελευταία στιγμή δήλωνε έτοιμη να παλέψει με την ασθένεια.

Φανερά συντετριμμένοι μέσα στην εκκλησία τα μέλη της οικογένειάς της. Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά. Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα, το φέρετρο μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, με κόσμο να πετά λουλούδια και να φωνάζει «Αθάνατη».

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος για να αποχαιρετήσουν την Φώφη Γεννηματά ενώ παρόν είναι και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑ η οποία έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου είχε μεταφερθεί η σορός και βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα για να αποτίνουν φόρο τιμής και να αφήσουν ένα λουλούδι.

Παρούσα είναι επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από το πρωί πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι συγκεντρώθηκε έξω από την Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει την πολιτικό, τη γυναίκα την μητέρα, Φώφη Γεννηματά.

 

Η σορός της Φώφης Γεννηματά, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκονται τοποθετημένες τρεις σημαίες, η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

 

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Αφότου ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στη συνέχεια με πομπή θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

 

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός.  Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter