Σινέντ Ο’ Κόνορ: Εξι μήνες μετά αποκαλύφθηκαν τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Εξι μήνες μετά αποκαλύφθηκαν τα αίτια θανάτου της τραγουδίστριας

Έξι ολόκληρους μήνες οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες στο Σαουθουάρκ του Λονδίνου έψαχναν να βρουν τα αίτια θανάτου της διάσημης και ιδιαίτερης Ιρλανδής τραγουδίστριας Σινέντ Ο’ Κόνορ (Sinead O’Connor), που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία μόλις 56 ετών. Σήμερα η ιατροδικαστική υπηρεσία γνωστοποίησε τα ευρήματα της και ταυτοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο θάνατος της προήλθε από φυσικά αίτια, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω έρευνας.

Δείτε επίσης: Σινέντ Ο’Κόνορ: Ποπ σταρ στη μουσική, πανκ στη ζωή

Η Ο’ Κόνορ είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Χερν Χιλ του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου πέρσι και μέχρι σήμερα δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα σχετικά με τα αίτια θανάτου της, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τότε είχε αναφέρει ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι το περιστατικό ήταν ύποπτο.

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ πέρα από τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια του Nothing Compares to You που ήταν και η μεγαλύτερη της επιτυχία, είχε πλούσια ακτιβιστική δράση και έκανε συχνά παρεμβάσεις για μια σειρά από ζητήματα κοινωνικά και μη, όπως ενημερώσεις σχετικά με τις διακρίσεις, αλλά και γενικότερα την διαχείριση του HIV/ AIDS, το δικαίωμα στην άμβλωση, τον αντιρατσισμό και τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Σημειώνεται εδώ ότι η Ο’ Κονορ, που μεταξύ άλλων είχε ασπαστεί και το Ισλάμ, τους μήνες πριν από τον θάνατο της ζούσε ένα προσωπικό δράμα μετά τον θάνατο του 17χρονου γιου της Νέστα Αλι Σέιν Ο’ Κόνορ, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ τότε είχε βάλει ο ίδιος τέλος στην ζωή του τον Ιανουάριο του 2022. Η αυτοκτονία του την είχε συγκλονίσει, όπως μαρτυρούσαν και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αιτίων θανάτου της, αλλά και τον πρόσφατο θάνατο του φίλου της και frontman του συγκροτήματος The Pogues επίσης Ιρλανδού Σέιν Μακ Γκόουαν, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί συναυλία προς τιμήν τους στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης στις 20 Μαρτίου. Στην συναυλία θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους, γνωστά ονόματα όπως η Cat Power, οι Dropkick Murphys και οι Mountain Goats.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter