«Σινιέ» κατοικίες για ζάπλουτους

«Σινιέ» κατοικίες για ζάπλουτους

Ύστερα από παλινωδίες και καθυστερήσεις αρκετών ετών, το ελληνικό real estate αλλάζει «πίστα» και αρχίζει να εμπλουτίζεται με προϊόντα νέας γενιάς, όπως η ανάπτυξη τουριστικών συγκροτημάτων που συνδυάζουν υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία με υπερπολυτελείς κατοικίες, τόσο σε παραθαλάσσιες περιοχές –από την Κέρκυρα έως την Κρήτη– όσο και εντός της Αττικής.

Αν και η νέα τάση των κατοικιών οι οποίες φέρουν την επωνυμία ενός γνωστού ξενοδοχειακού brand μόλις έκανε την εμφάνισή του στην εγχώρια αγορά, με τον όγκο των νέων αναπτύξεων να παραμένει ακόμη χαμηλός, την επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν μεγάλες επενδύσεις στον εν λόγω τομέα, συνολικού ύψους άνω των 2,6 δισ. ευρώ.

Σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό, στόχος των ξένων και Ελλήνων κατασκευαστών και ξενοδόχων είναι η προσέλκυση επενδυτών πολύ υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ήδη η πορεία και το ύψος των πωλήσεων των υφιστάμενων πρότζεκτ, όπως οι κατοικίες Navarino Residences της ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και στο συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, δείχνουν ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν.

Από… τα σχέδια

Ηδη οι μισές υπερπολυτελείς κατοικίες Navarino Residences έχουν πωληθεί από τα σχέδια. Πρόκειται για πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, σε μια από τις ομορφότερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου. Το μέγεθος των κατοικιών κυμαίνεται από 400 έως 1.400 τ.μ. σε οικόπεδα 1.500 έως 3.000 τ.μ. και κατασκευάζονται σε συνεργασία με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Μεσογείου. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα απολαμβάνουν υπηρεσίες διαχείρισης υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort. Να σημειωθεί ότι το 2017 έκλεισε για τις Navarino Residences με έσοδα από πωλήσεις στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ.

Οι βίλες στο συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, με τιμή εκκίνησης στα 3,2 εκατ. ευρώ, φέρουν την επωνυμία της Aman Resorts, μιας από τις πλέον πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο. Το συγκρότημα αναπτύχθηκε από την Dolphin Capital και πρόσφατα πέρασε υπό τον έλεγχο της Grivalia Hospitality, του βραχίονα της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ στον τομέα της φιλοξενίας.

Και στον Αστέρα

Την ανάπτυξη υπερπολυτελών κατοικιών περιλαμβάνει και το επενδυτικό σχέδιο του αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners, συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ, για την ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα στη δεύτερη φάση της ανακαίνισης θα αναπτυχθούν δεκατρείς επαύλεις.

Ήδη η πρώτη φάση των εργασιών ανακατασκευής είναι σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την επαναλειτουργία του τον Μάρτιο του 2019 υπό τη διαχείριση του καναδικού ξενοδοχειακού ομίλου Four Seasons. Τότε θα επαναλειτουργήσουν τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία «Αρίων» και «Ναυσικά» που θα διαθέτουν 122 και 132 δωμάτια, αντίστοιχα σουίτες, αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών κ.λπ.

Επίσης στην πολυσυζητημένη Αττική Ριβιέρα προχωρά η νέα πεντάστερη επένδυση της Grivalia Properties στα Αστέρια της Γλυφάδας. Η επένδυση ύψους 60 εκατ. διά της εταιρείας «Ναυσικά» που κατέχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) περιλαμβάνει εκτός από τη λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, σουίτες και επιπλωμένες βίλες, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρει και το Hilton Αθηνών, στο σχήμα του οποίου συμμετέχει η ΤΕΜΕΣ από κοινού με την D-Marine Investments Ηolding BV, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus. Οπως έχει ανακοινωθεί, το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο θα προσθέσει και ιδιωτικές κατοικίες για μακροχρόνια μίσθωση στην προϊοντική του γκάμα.

Σε Κέρκυρα και Κρήτη

Σε έκταση 490 στρεμμάτων στην περιοχή Eρημίτης της Kασσιόπης στην Κέρκυρα η αμερικανική NCH Capital σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχείου και περίπου 50 πολυτελών κατοικιών. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Βελτιωμένη προσφορά έχει υποβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ από τον όμιλο Φάις και την επενδυτική εταιρεία ακινήτων Bluehouse, τον μοναδικό ενδιαφερόμενο για το Castello Bibelli στην Κέρκυρα, το οποίο περιλαμβάνει το ιστορικό κτίριο και άλλα τρία διατηρητέα καθώς και έκταση 77 στρεμμάτων. Το επενδυτικό σχήμα σχεδιάζει την ανάπτυξη μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και δεκατριών πολυτελών κατοικιών. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Το 2020 από τη Mirum Hellas, εταιρεία συμφερόντων του Pώσου επενδυτή ακινήτων Bιτάλι Mπορίσοφ, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Elounda Hills, ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή της Ελούντας αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ. Στόχος, εκτός από την ανάπτυξη πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, είναι και η δημιουργία τουριστικών κατοικιών, οι οποίες θα πωλούνται σε τιμές από 250.000 ευρώ μέχρι 2 εκατ. ευρώ.

Στην περιοχή της Σητείας από την άλλη η Minoan Group βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, αλλά και εύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη της Iτανος Γαία, μιας επένδυσης 268 εκατ. ευρώ συνολικής δόμησης 108.000 τ.μ., με ξενοδοχεία και τουριστικές κατοικίες.

Σε Στερεά και Πελοπόννησο

Το business plan των επενδυτών της τουριστικής επένδυσης-μαμούθ στη Φθιώτιδα, γνωστής ως Atalanti Hills της βρετανικής Europa Capital και της Prufrock Investments, περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων 8.872 κλινών, εκ των οποίων οι 5.882 κλίνες θα βρίσκονται σε 3.306 επιπλωμένες κατοικίες οι οποίες μπορεί να πωληθούν ή να εκμισθωθούν μακροχρόνια. Tο Atalanti Hills στην περιοχή Eξαρχος του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας αφορά επενδυτικό σχέδιο 1,5 δισ. ευρώ.

Η πολεοδομική μελέτη και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες για το έργο Kilada Hills της Dolphin Capital Investors. Πρόκειται για επένδυση ύψους 420 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Kοιλάδας στην Eρμιονίδα κοντά στο Πόρτο Xέλι, η οποία με βάση το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς και 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών. Επιπλέον, περί τα 770 στρέμματα προορίζονται για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου γηπέδου γκολφ 18 οπών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter