Σιντριβάνια φωτιάς και λάβας ύψους 30 μέτρων απελευθερώνει το Κιλαουέα (Videos)

Σιντριβάνια φωτιάς και λάβας ύψους 30 μέτρων απελευθερώνει το Κιλαουέα  (Videos)

Σιντριβάνια φωτιάς και λάβας ύψους τριάντα μέτρων εκτοξεύονται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης από το ηφαίστειο Κιλαουέα, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις και καταστρέφοντας σπίτια.

Πάνω από 1.700 άτομα έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή, πριν οι εκλύσεις διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα φτάσουν σε θανατηφόρα επίπεδα.

Η νέα δραστηριότητα έρχεται μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. Οι πρόσφατες εκτονώσεις καταγράφονται στα χαμηλότερα ανατολικά ρήγματα, με την Αμερικανική Υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών να προβλέπει επιπλέον εκρήξεις.

«Ακούγαμε τη λάβα να εκρήγνυται μέσα από το σπίτι. Αναρωτιώμαστε αν το σπίτι θα βρίσκεται εκεί όταν θα επιστρέψουμε. Ήρθε τρέχοντας ο γείτονάς μου και με ρώτησε τι ήταν αυτός ο απαίσιος θόρυβος. Είπε πως δεν έχει ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο και ζει στην περιοχή εδώ και σαράντα χρόνια», λέει ένας από τους κατοίκους.

Αν και η πορεία της λάβας δεν είναι μεγαλύτερη από μερικές εκατοντάδες μέτρα, η παραμόρφωση του εδάφους συνεχίζεται, ενώ εξαιρετικά πυκνή είναι η σεισμική δραστηριότητα.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

04/06/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter