«Σιωπή» Μητσοτάκη για την αστυνομική καταστολή και «επιθέσεις» προς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σιωπή» Μητσοτάκη για την αστυνομική καταστολή και «επιθέσεις» προς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σιγή ιχθύος» από τον πρωθυπουργό για τα περιστατικά αστυνομικής καταστολής σε Νέα Σμύρνη και Πανόρμου. Σε δήλωσή του, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στρέψει τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «ανευθυνότητα».

Μέσω της δήλωσής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα σχετικά με το πως επιλέγει η κυβέρνηση να διαχειριστεί επικοινωνιακά την οργή των πολιτών για το μπαράζ περιστατικών αστυνομικής βίας, με αποκορύφωμα τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης. 

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μη σχολιάσει το παραμικρό για τα περιστατικά άγριας καταστολής. Αντ’ αυτού προτίμησε να στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως «πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» τις προσκλήσεις για συμμετοχή σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ.

Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του.

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών»

Η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «μοναδικό υποκινητή της οργής των πολιτών».

Αναλυτικά:

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.

Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών.

Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter