Σκάνδαλο – Αποκάλυψη: Τι έκρυβε σε κρύπτες η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Σκάνδαλο – Αποκάλυψη: Τι έκρυβε σε κρύπτες η «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Κλήσεις από την εισαγγελία διαφθοράς στάλθηκαν σε Πουλή – Θεοφιλάτου και άλλα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ (μέλη Διοικητικών Συμβουλίων), προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης κακουργήματος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται πόρισμα πεντακοσίων σελίδων της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, που ξεδιπλώνει μια προς μια τις πτυχές του σκανδάλου που συνθέτουν το «μεγάλο φαγοπότι» του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενός φορέα που η Εισαγγελέας Εφετών, η οποία είχε ασχοληθεί με ένα μόνο από τα σκέλη του, είχε χαρακτηρίσει ως «η offshore του ελληνικού Δημοσίου και των ρουσφετιών».

Σε αυτό το πόρισμα περιλαμβάνονται και τα χιλιάδες έγγραφα στοιχεία, το περιεχόμενο των οποίων αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr, και τα οποία είχαν αποκρύψει οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους ελεγκτές. Τα αρχεία, που αφορούν στην περίοδο 2009-2014, εντόπισε Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών σε δύο αποθήκες στο υπόγειο του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη οδό Αγράφων 3-5.

Το ντου των ελεγκτών στην «γιάφκα του ΚΕΕΛΠΝΟ» με τα κρυμμένα αρχεία για το πάρτι που σύμφωνα με πληθώρα δικογραφιών γινόταν για πολλά χρόνια στο αποκαλούμενο ως «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ» (νυν ΕΟΔΔΥ) είχε επίσης αποκαλύψει το Documento τον Νοέμβριο του 2018, του οποίου το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται απόλυτα για ακόμα μια φορά. Όπως είχε τότε γράψει το Documento στο δεύτερο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι ο ελεγκτές είχαν ανακαλύψει καμουφλαρισμένη κρύπτη με χιλιάδες αρχεία του κέντρου λοιμώξεων τα οποία επιμελώς είχαν αποκρυβεί από την έρευνα. Εκεί είχαν θαφτεί αποδείξεις και τιμολόγια ,συμβάσεις, κινήσεις λογαριασμών και άλλο υλικό που συμπλήρωνε το παζλ διασπάθισης του δημοσίου χρήματος .

Διαβάστε σχετικάΑποκάλυψη στο Documento: Γιάφκα ΚΕΕΛΠΝΟ με τα χαρτιά από το μεγάλο φαγοπότι

Όλα όσα βρήκαν οι ελεγκτές

Σύμφωνα με τη μεγάλη δικογραφία (μια από τις πολλές) που έχει σχηματιστεί, μόνο για ένα έτος, το 2014, τα τιμολόγια που οι ιθύνοντες είχαν αποκρύψει από τις ελεγκτικές αρχές και ανακαλύφθηκαν στις κρύπτες στο υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και αφορούσαν και τις περίφημες συναλλαγές με ΜΜΕ, όπως το περίφημο ανύπαρκτο σάιτ «Βελόνα και Κλωστή», ξεπερνούν τα 1.700.000 ευρώ.

Γι’ αυτή τη δικογραφία έχουν αποσταλεί κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις (να εξεταστούν δηλαδή ως ύποπτοι) για τα κακουργήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, σε σειρά πρώην στελεχών του τέως ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανάμεσα τους είναι ο Σταμάτης Πουλής, στενός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη που κατέβηκε με την πλήρη στήριξη του αντιπροέδρου της ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές (δεν εκλέχθηκε), αλλά και η σύζυγος του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, που ερευνώνται και για άλλες υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς ανακάλυψαν στο υπόγειο οι ελεγκτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω πορίσματος, που είναι ένα από τα περίπου 40 πορίσματα που έχουν συνταχθεί για τα «έργα και τις ημέρες» του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έρευνα από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου (ΜΚΕ) της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη οδό Αγράφων 3-5, διενεργήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Διαβάστε σχετικά«Βόμβα» Πολάκη για ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο «κοντορεβυθούλης της λασποδημοσιογραφίας» και οι συμβάσεις χιλιάδων ευρώ για «ανύπαρκτο» σάιτ

Στο υπόγειο εντοπίστηκαν δύο αποθήκες του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες είχαν αποκρυβεί από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου στο Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών.

Στις δύο αυτές αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες έγγραφα, όπως φορολογικά στοιχεία και τραπεζικά παραστατικά και τα οποία αφορούσαν την ελεγχόμενη περίοδο ,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν :

*Περίπου 15.000 αποδείξεις δαπανών που πιστοποιούν την καταβολή χρηματικού ποσού 13.233.035,66 ευρώ από τους λογαριασμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ σε τρίτους.

*Μεγάλος αριθμός φωτοτυπημένων τιμολογίων της περιόδου 2009-2014 .

*Πλήθος τιμολογίων του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ των οποίων και τιμολόγια που αφορούν σε συναλλαγές με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίες στο σύνολο τους και μόνο κατά την χρήση 2014 ξεπερνούν το χρηματικό ποσόν του 1.700.000 ευρώ.

*Συμβάσεις και εντολές πληρωμής της περιόδου 2012-2014 καθώς και βιβλία και διαταγές κίνησης των οχημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ της περιόδου 2009-2014.

*Μεγάλος αριθμός αποδόσεων διαχειριστών – υπολόγων «μικρών ταμείων» του ΚΕΕΛΠΝΟ των ετών 2012-2014 με επισυναπτόμενα σε πολλές περιπτώσεις τα παραστατικά δαπανών και πολύ μεγάλος αριθμός τραπεζικών παραστατικών αποδεικτικών καταβολής ή μεταφοράς ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς προμηθευτών ή τρίτων για την περίοδο 2009-2014.

Μετά την ανεύρεση αυτών των στοιχείων το ΜΚΕ κατάφερε και ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό τραπεζικών συναλλαγών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη συνέχεια αντιστοιχήθηκαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών με τους κατόχους τους .

Μ΄αυτόν τον τρόπο ταυτοποιήθηκε και το μεγαλύτερο τμήμα των φερόμενων ως «αμαρτωλών συναλλαγών» που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου 2009-2014.

Περισσότερα στοιχεία από το πόρισμα-φωτιά τις επόμενες ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter