Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου:  Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Στην Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, βρέθηκε η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού. Πέρα από την νυν γαλάζια ευρωβουλεύτρια, στην ολομέλεια βρέθηκε και ο πρώην τομεάρχης αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος που απομακρύνθηκε μετά το ξέσπασμα του «email gate» και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέδειξε ένα κομματικό στέλεχος ως πηγή των emails, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, εάν εργάζεται στο κόμμα ή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, ότι πηγή ήταν μια συνεργάτιδα του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

Τεράστια ζητήματα ασφαλείας

Στην ολομέλεια αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα ασφαλείας, θεσμικά και σε πρόσωπα, που υπάρχουν στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, δεν έχει εναρμονιστεί με τον GDPR παρότι φυλάσσονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Όλα αυτά, τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θέτουν ερωτήματα και για τη διάρρηξη του προσωπικού γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ, την περασμένη Παρασκευή. Το Υπ.Εσ. προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις και παραίτηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Δείτε επίσης: Διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα – Στις έρευνες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μισέλ-Gate: «Μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση» και κενά ασφαλείας παραδέχεται το ΥΠΕΣ – Στις Αρχές το πόρισμα

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου: «Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση μετά την παραδοχή του υπουργείου πως παρανόμησε»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Η Μισέλ βάζει «στο κάδρο» την Κεραμέως και το υπ. Εσωτερικών

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter