Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραίτηση Κεραμέως ζητά το ΠΑΣΟΚ

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Παραίτηση Κεραμέως ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , μετά την απόφαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη διαρροή email εκλογέων εξωτερικού, για την οποία η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννα Μισέλ-Ασημακοπούλου.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή και 400.000 στο ΥΠΕΣ για τη διαρροή των emails

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει την απόφαση “κόλαφο για την προσπάθεια συγκάλυψης, που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως». Το ΠΑΣΟΚ εστιάζει στο ότι η Ανεξάρτητη Αρχή στην απόφασή της τονίζει ότι *δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα* και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Μάλιστα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δίνει έμφαση επίσης στο ότι, όπως αναφέρει στην απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή, «το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή» ενώ διαπιστώθηκε και η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο «χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας».

Η απόφαση αναδεικνύει «την ανικανότητα της «επιτελικής» κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, κάτι που αποδεικνύεται και από το ύψος του προστίμου στις 400.000 ευρώ», σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ το οποίο αναφέρει ότι «η Υπουργός οφείλει να παραιτηθεί». Και συμπληρώνει: «Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών». Για να καταλήξει: «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποιους άλλους, πλην της Ασημακοπούλου, έχουν δώσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter