Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το πρόστιμο των 400.000 ευρώ θα πληρωθεί – «Σκοπίμως αόριστη η δήλωση Μαρινάκη»

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το πρόστιμο των 400.000 ευρώ θα πληρωθεί – «Σκοπίμως αόριστη η δήλωση Μαρινάκη»

Ως «σκοπίμως αόριστη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την πληρωμή του προστίμου των 400.000 ευρώ που επέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο δικηγόρος Θωμάς Στάικος. Υπογραμμίζει δε, ότι ακόμη και εάν «εξατομικευτεί η ευθύνη στελεχών της δημόσιας διοίκησης», δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Επιστολή-φωτιά αποδήμων προς ΕΛΚ και Βέμπερ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – «Τι σκοπεύετε να κάνετε;»

Ο κ. Στάικος είναι επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου «Στάικος and Partners» το οποίο έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση εκατοντάδων αποδήμων, καταθέτοντας «ομαδικές αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών»

Όπως εξηγεί στο documentonews.gr o κ. Στάικος, «η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του προστίμου στα διοικητικά δικαστήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόστιμο δεν θα πληρωθεί ακόμα και εάν την συνοδεύσει και με αίτηση αναστολής γιατί δεν θα πιθανολογήσει κανένα δικαστήριο ότι το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό».

Σε ότι αφορά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με την προσφυγή κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την αναζήτηση ευθυνών συγκεκριμένου προσώπου ο κ. Στάικος σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Όσο αφορά την κατά την άποψη μου σκοπίμως αόριστη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου το μόνο που μπορεί να κάνει η κ. Κεραμέως είναι με διοικητική πράξη που θα εκδώσει, να καταλογίσει σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα , σε συγκεκριμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης κατονομάζοντας τα, συγκεκριμένες και εξατομικευμένες ευθύνες για την διαρροή. Όμως την νομιμότητα της πράξης που θα αφορά την εξατομίκευση της ευθύνης στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα την κρίνει το Ελεγκτικό  Συνέδριο. Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή η συγκεκριμένη απόφαση της Υπουργού και φυσικά το πρόστιμο θα έχει πληρωθεί».

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή και 400.000 στο ΥΠΕΣ για τη διαρροή των emails

Η δήλωση Μαρινάκη

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής κατά της απόφασης ή της αναζήτησης ευθυνών συγκεκριμένου προσώπου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να δει νομικά αν μπορεί να προσβάλλει ως προς το σκέλος του προστίμου την απόφαση. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο φαντάζομαι θα το ανακοινώσει το υπουργείο. Και η δεύτερη νομικά επιλογή είναι να αναζητήσει το ποσό κατά κάποιου προσώπου που είχε θέση στο υπουργείο την επίμαχη περίοδο. Αυτά αξιολογούνται από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Κασσελάκης εργαζόταν στην Αμερική ο Βορίδης κρατούσε τσεκούρια

Αντιδρά η Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εισέρχονται σκόπιμα σε νέο γύρο έντασης

Ο Μητσοτάκης σε πανικό: Την συνταξιούχο «μου την έφερε ο επίσκοπος» (Video)

Τι απαντά το NATO μετά το δημοσίευμα του Politico για Μπάιντεν και Ουκρανία

Ντόναλντ Τραμπ: Υποστηρικτές του καλούν σε βία και ταραχές μετά την καταδίκη – Σοκάρουν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στη Ράφα – «Ελέγχουμε πλήρως τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας», λένε οι Ισραηλινοί

«Χολιγουντιανές» δολοφονίες στον ακήρυχτο πόλεμο Ιράν – Iσραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter