Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το υπουργείο Εσωτερικών εμπαίζει απόδημους για τα προσωπικά δεδομένα

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Το υπουργείο Εσωτερικών εμπαίζει απόδημους για τα προσωπικά δεδομένα

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία σχετικά με το υπουργείο Εσωτερικών και τη χορήγηση δεδομένων σε απόδημους προχώρησε με ανάρτησή του στο facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ο οποίος εκπροσωπεί νομικά ορισμένους από τους απόδημους που τα προσωπικά τους δεδομένα διέρρευσαν προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει ο κ. Σωτηρόπουλος, «μετά την δημοσιοποίηση της διαρροής και τις παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης, ένας αριθμός αποδήμων Ελλήνων υπέβαλε αιτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να τους χορηγηθούν αντίγραφα από τα δεδομένα που τηρεί το υπουργείο σχετικά με τον εκλογικό κατάλογο».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σωτηρόπουλος, αντί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, το «Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε μια μια αυτοματοποιημένη γενικότητα που απλώς αναπαράγει άρθρα και διατάξεις του GDPR χωρίς όμως να ικανοποιεί το δικαίωμα χορήγησης αντιγράφων».

«Οι απόδημοι για μια ακόμη φορά νιώθουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τους κοροϊδεύει και ότι υπάρχει πλήρης περιφρόνηση για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους βάσει του θεσμικού πλαισίου προστασίας δεδομένων», τονίζει ο κ. Σωτηρόπουλος και προαναγγέλλει «νέα νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου προσώπου».

Υπενθυμίζεται πως εκτός από αγωγές αποζημίωσης σε βάρος του υπουργείο Εσωτερικών από Έλληνες του εξωτερικού, διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών αρμοδίων και ειδικότερα εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτά της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου.

Διαβάστε σχετικά: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Τριάντα αγωγές μέσα σε λίγες ώρες κατά του υπουργείου Εσωτερικών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter