Σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες: 4 συλλήψεις για χρηματισμό από το Κατάρ-Πρώην ευρωβουλευτής ανάμεσά τους

Σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες: 4 συλλήψεις για χρηματισμό από το Κατάρ-Πρώην ευρωβουλευτής ανάμεσά τους

Πραγματική «βόμβα» συνιστά η είδηση ότι τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην ευρωβουλευτής, έχουν προσαχθεί στις Βρυξέλλες ως ύποπτοι για δωροληψία από «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωκοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η έρευνα αφορά πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Αν και η χώρα δεν κατονομάζεται από την εισαγγελία, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Υπενθυμίζεται πως το Κατάρ έχει μπει στο στόχαστρο για την αμφιλεγόμενη πολιτική του στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών αλλά και της LGBTQ+ κοινότητας στο Μουντιάλ 2022.

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι, ο νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Λούκα Βισεντίνι, ένας διευθυντής ΜΚΟ και ένας κοινοβουλευτικός βοηθός. Δικαστής θα αποφασίσει εντός 48 ωρών αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι ύποπτοι έχουν ιταλική υπηκοότητα ή καταγωγή και είναι ενεργοί σε ενώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΜΚΟ. Ο Παντσέρι είναι πρόεδρος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που με έδρα τις Βρυξέλλες προωθεί «την καταπολέμηση της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και τη διεθνή δικαιοσύνη. Οι έρευνες στην κατοικία του έφεραν «λαβράκι» 500.000 ευρώ μετρητά.

Ο Λούκα Βισεντίνι εξελέγη τον Νοέμβριο γενικός γραμματέας της Ituc, που εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 200 εκατ. εργαζόμενους.

Πηγή: Le Soir

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter