Σκάνδαλο με συνεργάτιδα του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια

Σκάνδαλο με συνεργάτιδα του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όλο και κάποιον γαλάζιο σκάνδαλο, μικρό ή μεγάλο, θα βρεις.Έτσι συμβαίνει και με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής που θα γίνει μεθαύριο 29 Σεπτεμβρίου.

Το…τελευταίο από τα 48 θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορά στο νέο κτίριο για τη στέγαση της υπηρεσίας των Λαϊκών Αγορών. Η Διοίκηση, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, προωθεί το κτίριο του ΙΕΚ Data Type (στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω) που ίδρυσε και φαίνεται να συμμετέχει η  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Πρόκειται για την περιφερειακή Σύμβουλο του Γ. Πατούλη που είναι αρμόδια για τον εθελοντισμό και στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου είχε φέρει το ζήτημα για την σχετική εκδήλωση, που απορρίφθηκε γιατί ήταν “φωτογραφικό” για δικά της συμφέροντα.

Η ενοικίαση του κτιρίου του ΙΕΚ στην Περιφέρεια Αττικής έρχεται και πάλι μέσω της Οικονομικής Επιτροπής. Μπίζνα και διαπλοκή πάντα εδώ. 

Ν. Πέππας: Όλα νόμιμα και ηθικά στη μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Υπηρεσίας Λαϊκών Αγορών

Για το θέμα αυτό Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής Ν. Πέππας, δήλωσε τα εξής:

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης σε ιστοσελίδες με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα, όπου γίνεται αναφορά σε πρόθεση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της Υπηρεσίας Λαϊκών Αγορών , στο οποίο φαίνεται ότι έχει συμφέροντα Περιφερειακή σύμβουλος, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι:

Α. Όλες οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής που έχουν ληφθεί από τη σημερινή διοίκηση είναι και νόμιμες, αλλά και ηθικές, ώστε κανείς να μην μπορεί να τις αμφισβητήσει. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εξυπηρετεί μόνον το συμφέρον των πολιτών και δεν κάνει «χατήρια» σε κανέναν.

Β. Δεν τίθεται ζήτημα μίσθωσης του συγκεκριμένου ακινήτου που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αφού η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής καταλληλότητας που ελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου, είναι αρνητική. Στην ίδια εισήγηση περιγράφεται δε σαφέστατα πως η πρόταση για το εν λόγω ακίνητο δεν ήταν εις γνώση της Οικονομικής Επιτροπής. Αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της εταιρίας που προφανώς δεν έλαβε υπόψη της ή αγνόησε τους δεοντολογικούς κανόνες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και τους μηχανισμούς ελέγχων για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Γ. Τιμώντας την προσωπική μου πολιτική και κοινωνική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια , αλλά και τις ξεκάθαρες οδηγίες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, δεν θα επιτρέψω η Οικονομική Επιτροπή να λειτουργήσει ως μηχανισμός εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων βλάπτοντας το δημόσιο συμφέρον».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter