Σκάνδαλο Novartis: Αμετανόητη η κυβέρνηση για τα περί «υποκόσμου και συμμορίας» δημοσιογράφων

Σκάνδαλο Novartis: Αμετανόητη η κυβέρνηση για τα περί «υποκόσμου και συμμορίας» δημοσιογράφων

Στα όσα -χυδαία και συκοφαντικά- είχε εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά των δημοσιογράφων που απαλλάχθηκαν πανηγυρικά από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου από το βήμα της Βουλής επιμένει το Μέγαρο Μαξίμου, που όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά παρουσιάζει πλέον τα λεγόμενά του ως «πολιτικώς» λεχθέντα, τα οποία μάλιστα «επιβεβαιώνονται» από το βούλευμα, παρότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Μία άλλη κυβέρνηση, μετά από τη γνωστοποίηση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου και την κατάρρευση της θεωρίας της «σκευωρίας Novartis», θα βρισκόταν στα σχοινιά από τα μέσα ενημέρωσης. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βήμα της Βουλής εξύβρισε και συκοφάντησε δημοσιογράφους για «συμμορία», «ελευθεροδολοφονία» και «υπόκοσμο» όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου επιμένει να κάνει λόγο για «πολιτικό σχολιασμό» ο οποίος μάλιστα «επιβεβαιώνεται από τις αναφορές στην υπόθεση Ράικου για την υπόθεση Novartis», όπως απάντησε στην ερώτηση του documentonews.gr στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν και έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βουλεύματος παρά την επιχείρηση παραπληροφόρησης πολιτικών και δημοσιογράφων, τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στοιχειώνουν το Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση:

«Δεν έχω πολλά να πω περί Δημοκρατίας με αυτούς, οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως έλεγε ο διαβόητος Ρασπούτιν της εποχής υπουργός σας, αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι. Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται Ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της τοποθέτησής του πρωθυπουργού στις 30 Ιανουαρίου του 2022, προκαλώντας τα έντονα χειροκροτήματα των βουλευτών και των υπουργών του. Για τα λεγόμενα αυτά, το documentonews.gr υπέβαλε σχετικό ερώτημα στον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν δίστασε να φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει τα όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης «πολιτικό σκέλος», επιβεβαιώνοντας την εμμονή της κυβέρνησης στη συκοφαντία.

«Θα ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για την καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας των δημοσιογράφων που χαρακτήρισε ως υπόκοσμο και συμμορία;» ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το documentonews.gr, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαχωρίζει την υπόθεση σε δύο σκέλη: «Έχει το δικαστικό και το ποινικό. Δεν έχω να πω κάτι σ’ αυτό, η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και εμείς τη σεβόμαστε» ανέφερε, για να προσθέσει πως «έχει και το σκέλος το πολιτικό. Και πολιτικά, τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός ισχύουνε και μέρος αυτών επιβεβαιώνονται και από τις αναφορές στην υπόθεση Ράικου για την υπόθεση Novartis».

Δείτε το βίντεο της ερώτησης του documentonews.gr και της απάντησης του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Ο υπόκοσμος… των Παραπολιτικών

Σημειώνεται πως για αυτό το τελευταίο που επικαλείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως «επιβεβαίωση» για τα λεγόμενα Μητσοτάκη περί «υποκόσμου και συμμορίας», το περιεχόμενο του βουλεύματος είναι καταπέλτης. Όχι μόνο δεν αναφέρεται στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρο Τάρκα, αλλά βάζει στο κάδρο την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στο επίμαχο βούλευμα, μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ότι παρενέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο έργο του τότε οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Μια από τις επίμαχες περιπτώσεις. σύμφωνα με το βούλευμα. αφορούσε μια έρευνα που διενεργούνταν τότε σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου για την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός φέρεται να άσκησε σύμφωνα με το βούλευμα πιέσεις στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να περατωθεί γρήγορα ο φορολογικός έλεγχος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού στο βούλευμα αναγράφεται επίσης ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να ασκήσει πίεση στον οικονομικό εισαγγελέα, διοχέτευσε αυτές τις πληροφορίες στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο βούλευμα, «περαιτέρω για τη διενεργούμενη έρευνα σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου άσκησε αφόρητες και ιδιαίτερες κατά μήνα Αύγουστο 2016 πιέσεις να περατωθεί γρήγορα ο φορολογικός έλεγχος με σκοπό με την ολοκλήρωση του ελέγχου να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυτού, ώστε να αποκλειστεί από τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, ελλείψει οικονομικής φερεγγυότητας. Ως μέσον δε πίεσης διοχέτευσε την πληροφορία στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (φύλλο 7-8-2016), ότι ολιγωρούσε ο Παναγιώτης Αθανασίου σχετικά με την διεκπεραίωση του φορολογικού ελέγχου σε βάρος του Ιωάννη Αλαφούζου, φοβούμενος επιθέσεις από ΜΜΕ συμφερόντων του τελευταίου και διότι ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού».

Κυβερνητικό φιάσκο: Ο Δ. Παπαγγελοπουλος παραπέμπεται επειδή φέρεται να πίεζε εισαγγελείς μέσω των “Παραπολιτικών”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter