Σκάνδαλο Novartis: Κατέρρευσε το κατηγορητηριο κατά Βαξεβάνη – Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι

Σκάνδαλο Novartis: Κατέρρευσε το κατηγορητηριο κατά Βαξεβάνη – Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι

Μία απόφαση «κόλαφο» για τα κατάπτυστα και κακοστημένα κατηγορητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη και των υπολοίπων  δημοσιογράφων (Γιάννας Παπαδάκου, Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα) που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis έλαβε το Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς απαλλάσσονται όλοι οι δημοσιογράφοι από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, όπως άλλωστε είχε εισηγηθεί προς το Δικαστικό Συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου Φλουρή. Πρόκειται για μία «νίκη» της ερευνητικής δημοσιογραφίας και προσωπική δικαίωση για τον Κώστα Βαξεβάνη και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε προεξοφλήσει από το βήμα της Βουλής την ενοχή τους με βαρείς χαρακτηρισμούς σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Μία απόφαση «μνημείο» για την άσκηση  ερευνητικής δημοσιογραφίας, που τόσο έχει δυσφημηθεί και αποδομηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την απαλλακτική πρόταση της αντεισαγγελέως Μετσοβίτου – Φλουρή για τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους. Επίσης το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο μόνο του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη, απαλλάσσοντας από τις κατηγορίες τους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη, κάτι που επίσης αποτελεί «χαστούκι» για όσους εξύφαιναν στημένα κατηγορητήρια και στημένες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρά πέντε ακριβώς και έπειτα από μακρά διάσκεψη το Δικαστικό Συμβούλιο βγάζει εκτός ποινικού κάδρου ακόμη δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα, αυτή τη φορά δύο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς παραπέμπεται για μια πράξη κατάχρησης εξουσίας (κατά πλειοψηφία) σε βαθμό κακουργήματος. Για ηθική αυτουργία στην κατάχρηση εξουσίας παραπέμπεται ο κ.Παπαγγελόπουλος (επίσης σε βαθμό κακουργήματος) καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter