Σκάνδαλο Novartis: Δεν υπογράφουν οι δικηγόροι το πέρας της ανάκρισης – «Είναι παράνομο» καταγγέλλουν

Σκάνδαλο Novartis: Δεν υπογράφουν οι δικηγόροι το πέρας της ανάκρισης – «Είναι παράνομο» καταγγέλλουν

Κατάφωρα παράνομη είναι η κήρυξη του πέρατος της ανάκρισης από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, και για αυτό το λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αρνήθηκαν να προσέλθουν στο γραφείο της για να το υπογράψουν.

Οι συνήγοροι τόσο του Κώστα Βαξεβάνη (Γιάννης Μαντζουράνης και Βασίλης Καπερνάρος) όσο και των επίσης κατηγορουμένων, Γιάννας Παπαδάκου, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη και ενός πρώην επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, καταγγέλλουν ως εξόφθαλμα άκυρη την κίνηση της ανακρίτριας να περαιώσει την ανάκριση αποστέλλοντας τα ξημερώματα Πέμπτης, τυπικές κλήσεις σε όλους.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Αίτημα-φωτιά από τον δικηγόρο της Γιάννας Παπαδάκου – Ζητά την εξέταση του πράκτορα του FBI που απαξίωσε η ανακρίτρια

Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης η κ. Αλεβιζοπούλου περαίωσε τη διαδικασία της ανάκρισης, απορρίπτοντας μάλιστα όλα τα αιτήματα του δημοσιογράφου, αλλά και άλλων κατηγορουμένων, χωρίς να έχει καν προηγηθεί εισαγγελική εισήγηση, όπως είναι το νόμιμο.

Όπως άλλωστε αναφέρει χαρακτηριστικά σε προσφυγή που κατέθεσε αμέσως μετά ο Κώστας Βαξεβάνης, «η ως άνω ενέργεια της προειρημένης ανακρίτριας αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς αυθαίρετων, δόλιων, σκόπιμων και παράνομων πράξεων και παραλείψεων αυτής κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσης –τρόπος του λέγειν- κατ’ όνομα μόνον ανακριτικής διαδικασίας, η οποία διενεργήθηκε σε εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδιασμού υπό την καθοδήγηση κέντρων πολιτικής ποδηγέτησης και νομικής χειραγώγησης, με εκτελεστικό όργανο της ως άνω ανακρίτρια».

Κι αυτό, γιατί όπως αναφέρεται στην προσφυγή του Κ. Βαξεβάνη, «η ως άνω ανακρίτρια έσπευσε να γνωστοποιήσει το πέρας της ανάκρισης, μολονότι μέχρι την 25-5-2022 δεν έχει απαντήσει με διάταξή της ύστερα από σχετική εισαγγελική πρόταση σε σωρεία αιτημάτων μου για τη διεξαγωγή αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων. Δεδομένου ότι ουδέν ενδιαφέρον είχε και έχει για την αποκάλυψη της αλήθειας, καθόσον όλη η προσοχή της επικεντρώνεται στην ημερομηνία σύγκλησης του υπουργικού συμβουλίου για την επιλογή Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η οποία επίκειται μετά την 30 Ιουνίου 2022 και με την οποία αρρήκτως συναρτώνται –κατά το περιεχόμενο- πλείστες όσες οι ανακριτικές πράξεις και παραλείψεις αυτής».

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis: Άκυρο το πέρας της ανάκρισης – Προσφυγή από τον Κώστα Βαξεβάνη που εκθέτει όλες τις παρανομίες της ανακρίτριας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter