Σκάνδαλο Novartis: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων

Σκάνδαλο Novartis: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων

Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis – που πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento – προχωράει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Η έρευνα έχει ως στόχο τον εντοπισμό της διαδρομής του μαύρου χρήματος πάνω στο οποίο δομήθηκε το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων φαρμάκων.

Η έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις στο Documento που προκάλεσαν την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρείας.

Η φορολογική αρχή διαπιστώνει σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και των χρημάτων τα οποία διακινούνταν μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ΚΕΦΟΜΕΠ παρέλαβε από τις τράπεζες το CD με τις καταθέσεις και προχώρησε σε άνοιγμα λογαριασμών :

– 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων

– 30 μεγαλοστελεχών της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα.

– Της βασικής εταιρείας αλλά των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της

Μέχρι στιγμής το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει προχωρήσει στη δέσμευση λογαριασμών πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas στον οποίο εντοπίστηκε απόκλιση η οποία αγγίζει τα 4.3 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται ότι υπάρχει διαφορά τέτοιου ύψους, υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής και μάλιστα αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των φορολογικών δηλώσεων και των εμβασμάτων τα οποία μπήκαν και βγήκαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του .

Ανάλογα με προσφυγή στο ΚΕΦΟΜΕΠ, αντέδρασε και καθηγητής Οικονομικών Υγείας, ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση λόγω και της θέσεις που κατέχει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάστηκε στο ΚΕΦΟΜΕΠ όπου υπέβαλλε συμπληρωματικές δηλώσεις που αφορούσαν ποσά τα οποία δεν ήταν ικανός να δικαιολογήσει ενώ φέρεται να πλήρωσε έναν επιπλέον φόρο ύψους 200.000 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter